Innovatieve Wolffepack rugzak ook in Nederland

Uitvinding maakt eind aan gehannes en biedt meer veiligheid en comfort

ROTTERDAM - De nieuwe innovatieve rugzak Wolffepack komt naar Nederland. De rugzak die met een paar eenvoudige handelingen naar voren te halen is zonder hem af te doen, maakt een eind aan het eeuwige gehannes met dit soort tassen. Volgens de Britse uitvinder David Wolffe kan zijn 'pack' de veiligheid en het comfort voor de drager fors verbeteren.

Wolffe bedacht zijn nieuwe rugzak toen hij als vader van drie kinderen tijdens familie uitstapjes eindeloze verzoeken kreeg om iets uit de tas te halen. Daarop zegde de engineer zijn baan op en begon aan het ontwerp van een nieuw soort rugzak die gemakkelijker te dragen is en in een handomdraai naar voren te halen is zonder dat hij op de grond valt.

Via crowdfundingplatfom Kickstarter, dat creatieve geesten wil helpen hun ideeën te verwezenlijken, werd het benodigde bedrag in korte tijd binnengehaald. Na vele conceptmodellen kon de Wolffepack in productie genomen worden en ging Wolffe's droom in vervulling. Met zijn revolutionaire ontwerp won Wolffe dit jaar de prestigieuze Good Design Award in de categorie persoonlijke accessoires.

Amerika en Engeland zijn al om en nu brengt het Rotterdamse VentureHills - bekend van innovatieve producten als de Abike en Alpenheat - de Wolffepack ook op de Nederlandse markt. ,,Het is een compleet nieuwe rugzak met enorme mogelijkheden," stelt Marnix Groot Koerkamp van VentureHills. ,,Nederlanders gaan steeds vaker op reis, ook voor korte stedentrips, en als je die mensen allemaal ziet hannesen met hun rugzak. Met de Wolffepack kunnen ze veel makkelijker bij hun spullen. Ook is hij een stuk veiliger. In een overvolle metro, bus of trein kun je gemakkelijk je spullen voor je houden om ze te beschermen tegen dieven en zakkenrollers."
Fotografen of andere vakmensen met dure apparatuur hoeven hun tassen niet meer op de grond te zetten en hebben hun spullen met een paar handgrepen binnen handbereik. Ook dat levert meer veiligheid op.
Een andere doelgroep zijn wintersporters. Groot Koerkamp: ,,Bij de skilift moet je je tas van je schouders halen. Dat hoeft bij de Wolffepack niet. Je kunt hem ook al skiënde met één beweging naar voren halen."

De Wolffepack is uitgerust met het eXpeto systeem: drie sterke kabels die de tas verbinden met het draagharnas. Die kunnen tot driehonderd kilo dragen en voorkomen dat de tas op de grond valt. Aan de voorkant zit een handgreep, waarmee de tas losgekoppeld kan worden en men deze zo kan laten zakken. Als de tas los zit, swingt men hem naar voren om bij de spullen in de tas te komen. De tas kan worden vastgezet aan de voorkant en met een ruk aan de handgreep wordt de tas weer vastgezet op de rug.
Er zijn twee modellen, de Metro en de Escape. De Metro is de wat grotere tas met een inhoud van 22 liter, en zo geschikt voor gebruik voor werk of school. De Escape is met 18 liter iets kleiner en daarmee bedoeld voor actief gebruik, bijvoorbeeld wandelen, skiën of voor fotografie.

High-res. beeldmateriaal vindt u hier: http://www.wolffepack.nl/pers.html
Meer informatie en video's vindt u hier: http://www.wolffepack.nl/product-info.html en hier:http://www.wolffepack.nl/ondersteuning.html

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Marnix Groot Koerkamp van VentureHills, Tel: 010 - 265 21 24, e-mail: marnix@venturehills.com. Zie ook: www.wolffepack.nl.

VentureHills

plaats:
Rotterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234