Wingman Condoms steunt dance4life in aanloop naar Wereld Aids Dag

Wingman Condoms steunt dance4life in aanloop naar Wereld Aids Dag
Koop Wingman Condoms en draag bij aan een wereld zonder aids

Amsterdam, 13 november 2015 - Iets goed doen voelde nog nooit zo lekker. Want nu is het mogelijk om zelf te genieten van veilige seks en tegelijkertijd bij te dragen aan een wereld zonder aids. In de aanloop naar Wereld Aids Dag (op 1 december) gaat van elk Wingman Condoms product dat wordt verkocht via de eigen website www.wingmancondoms.com 1 euro naar dance4life. Zo geniet de klant van het dunste, makkelijkst aan te brengen condoom ter wereld én gaat hij of zij samen met Wingman de strijd aan tegen aids. De actie loopt van 16 tot en met 30 november in de online shop van Wingman Condoms.

Prettig, gemakkelijk en veilig condoomgebruik
Wingman Condoms is sinds februari trotse partner van dance4life. Een logische samenwerking: beide partijen werken aan een wereld zonder aids en strijden ieder op hun eigen manier tegen deze ziekte. Beiden hebben als doel de weerstand tegen condoomgebruik weg te nemen en het gebruik van condooms te stimuleren. dance4life geeft seksuele voorlichting in meer dan twintig landen en maakt daarbij gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Wingman Condoms heeft een condoom op de markt gebracht dat seks zo prettig en gemakkelijk mogelijk maakt. Het product neemt dankzij het hoge gebruiksgemak de drempel weg die veel mensen ervaren bij condoomgebruik.

Geen smoesjes meer mogelijk
Volgens Wingman valt dankzij een 'slim' condoomontwerp veel winst te behalen. "Het omdoen van een condoom is niet bepaald sexy en eindigt vaak ronduit in gehannes", licht ontwerper en bedenker van Wingman Condoms Paul Breur toe. "Daarom ontwikkelden wij een compleet nieuw condoom dat je, ook in het donker, met één hand binnen twee seconden omdoet." Het slimme ontwerp staat toe dat het condoom dunner is dan welke ook, wat zorgt voor een optimaler gevoel. Geen smoesjes meer mogelijk, Wingman neemt de bezwaren tegen seks met condoom weg."

Condoomgebruik niet vanzelfsprekend
Wingman Condoms wil met de actie niet alleen financieel bijdragen aan de missie van dance4life, maar ook zorgen voor bewustwording rondom condoomgebruik. Iets wat nog steeds hard nodig is; hoewel het aantal nieuwe infecties en aidsdoden de laatste jaren is gedaald, raken er wereldwijd nog elke dag 5.500 mensen geïnfecteerd met aids. Ook in Nederland is een grondige aanpak belangrijk, stelt Eveline Aendekerk, directeur van dance4life. "Nog altijd gebruikt een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en 25 jaar nooit een condoom. Ook een aanzienlijk deel van volwassen Nederlanders vrijt onveilig. Met goede behandeling is aids inmiddels een chronische ziekte, maar daar moet niet lichtzinnig over gedacht worden. Door voor te lichten, wat we ook doen in samenwerking met Wingman Condoms, willen we gedragsverandering realiseren. Met een aidsvrije wereld als einddoel."

Over Wingman Condoms
Wingman Condoms, opgericht in 2006, is een revolutionair Nederlands condoommerk. Wingman condooms zijn verkrijgbaar sinds 2012 en zijn revolutionair dankzij de 'wingman' dat aan het condoom vast zit. Een kunststof hulpstuk met vleugels zorgt ervoor dat je het condoom binnen twee seconden en met één hand om kunt doen. Het condoom hoeft niet langer te worden aangeraakt, wat leidt tot gemakkelijker, veiliger en lekkerder condoomgebruik. Het design neemt het risico weg dat het condoom op de verkeerde wijze wordt aangebracht. Tevens is gebruik van een dunner condoom mogelijk, wat het gevoel tijdens gebruik bevordert. Hoe je de Wingman gemakkelijk met één hand omdoet, zie je in deze video: http://bit.ly/1NopT6F. Wingman condooms zijn online verkrijgbaar via www.wingmancondoms.com en onder andere bij condoomfabriek.nl, condoom.nl en bol.com. Ook worden ze verkocht bij de meeste drogisterijen en enkele speciaalzaken, zoals Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ontdek meer over Wingman op www.wingmancondoms.com.

Over dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks bijna 6.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Onder jongeren tussen de 10 en 19 jaar is aids wereldwijd bovendien doodsoorzaak nummer twee. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 20 landen verspreid over 5 continenten. Meer informatie is te vinden op www.dance4life.nl.

Informatie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of andere verzoeken, neem contact op met:

Blyde, Marleen Koning
T: + 31 20 626 1438 / 06-23943151
E: marleen@blyde.nl

Wingman Condoms

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.wingmancondoms.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234