Panini voetbalplaatje album geveild voor 2.500 euro

Meest gezochte album ter wereld

Gisteravond is bij online veilinghuis Catawiki één van de meest gezochte Panini voetbalplaatje albums ter wereld geveild voor 2.500 euro. Het gaat om het internationale album van het WK 1970 in Mexico, het allereerste album dat Panini ooit op de markt bracht. De uiteindelijke opbrengst van het album was zo hoog omdat het zeldzame album ook nog eens helemaal compleet is. Alle 288 stickers zijn in het album aanwezig. Volgens veilingmeester Wouter Waaijers, sport memorabilia expert bij Catawiki is het heel bijzonder dat het album compleet is. ''Dit album zien we heel af toe op onze veiling langskomen, maar dit is voor het eerst dat ik het album ook helemaal compleet zie.'' Er werd volgens het veilinghuis meegeboden door verzamelaars uit heel Europa.

Voetbalplaatjes album als belegging
Veilingmeester Waaijers geeft aan dat de Panini albums tegenwoordig niet alleen maar meer door verzamelaars worden gekocht. Ook investeerders weten inmiddels dat er handel zit in de albums. ''Het is duidelijk te zien dat de waarde van oude Panini albums elke 2 jaar tijdens een EK & WK weer verder oploopt. Dat geldt niet alleen voor de hele oude albums, maar ook voor de WK en EK albums uit recentere jaren. In Amerika leveren sportplaatjes al langer veel geld op, maar die trend is nu dus ook in Europa bezig''. Het aantal verzamelaars van oude voetbalplaatjes groeit volgens Waaijers de laatste jaren dan ook enorm. Tijdens de wekelijkse Panini veiling van Catawiki wordt er niet alleen veel geld geboden op de albums, maar ook ongeopende pakjes met plaatjes zijn voor verzamelaars goud waard.

De opbrengst van de veiling is terug te zien via:

http://veiling.catawiki.nl/kavels/3370113-panini-mexico-1970-compleet-album-internationale-versie-goede-staat

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234