Nieuwe The Analytics Academy biedt Big Data-onderwijs voor professionals

Amsterdam, 13 november 2015

De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en ORTEC starten The Analytics Academy. De Academy biedt een breed scala aan opleidingsprogramma's op het gebied van Big Data, Business Analytics & Data Science, voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialists. Het gaat om zowel maatwerkopleidingen voor specifieke opdrachtgevers als opleidingen voor individuele professionals.

Onder invloed van het internet en mobiel is er nu overal data, in grote hoeveelheden. Dat is de reden dat Big Data en Business Analytics belangrijke thema's in onze samenleving zijn geworden. Ze gaan over het vinden van verborgen patronen in de bedrijfs- en andere data, gebruikmakend van geavanceerde rekentechnieken, zodat de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid echt van de data kunnen profiteren. "De nauwe samenwerking met ORTEC en Amsterdam Data Science is even uniek als noodzakelijk," aldus Marc Salomon, voorzitter van ABS. "De vraag naar skills in Big Data & Business Analytics is de laatste tijd explosief gestegen. Recent onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een extra vraag van 8.000 mensen in 2018. Bedrijven zoeken hard naar (jong) talent en naar opleidingsmogelijkheden. Ze zoeken mensen in wie kennis vanuit verschillende disciplines verenigd is. Door de samenwerking met ORTEC kunnen we als Amsterdam Business School voorzien in die vraag, met docenten uit de wetenschap en praktijk van de zakelijke dienstverlening."

Aart van Beuzekom, oprichter en CEO van ORTEC, zocht voor de opleidingsactiviteiten van ORTEC naar een gerenommeerde partner in de academische wereld: "Specialisten op het terrein van Big Data en Business Analytics moeten theoretische kennis combineren met praktijkervaring. Academici zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe theorie, wij brengen de theorie in de praktijk. Deze combinatie is daarmee ideaal voor een Academy." Uniek is, dat deelnemers aan de opleidingen toegang krijgen tot een platform om zelf Big Data & Business Analytics-toepassingen te ontwikkelen.

"Met dit initiatief komt ons doel om Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als topspeler in Data Science weer een stap dichterbij," aldus Maarten de Rijke, directeur van ADS.

Zie theanalyticsacademy.com voor meer informatie en het opleidingsaanbod.

Over de samenwerkingspartners

Amsterdam Business School is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam en stimuleert onafhankelijke denkers om uiteindelijk te excelleren in de maatschappij of het (inter)nationale bedrijfsleven. ABS doet dit door het aanbieden van research-based onderwijs (bachelor, master, post-master en executive programma's) dat aan de hoogste internationale standaarden voldoet en door het initiëren en uitvoeren van academisch onderzoek van hoge kwaliteit over innovatieve en sociaal relevante thema's. Afgelopen maand startte de ABS als eerste binnen Europa een MBA Big Data & Business Analytics. www.abs.uva.nl

ORTEC is met 750 econometristen, informatici, statistici en wiskundigen wereldwijd één van de marktleiders op gebied van Big Data en Business Analytics oplossingen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is actief binnen een groot aantal branches, waaronder gezondheidszorg, retail, olie en gas, transport en logistiek op diverse terreinen zoals marketing, pricing, supply chain en HRM. www.ortec-consulting.com

Amsterdam Data Science is een initiatief van het Centrum voor Wiskunde en Informatica, de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam, en de Vrije Universiteit Amsterdam. Missie van ADS is, om de Amsterdamse regio wereldwijd op de kaart te zetten als topspeler op gebied van Data Science-talent en -technologie. ADS doet dit door het stimuleren van onderwijs, onderzoek en valorisatie. www.amsterdamdatascience.nl

The Analytics Academy richt zich op de Europese markt. Voor de Amerikaanse markt wordt samengewerkt met Carnegie Mellon in Pittsburgh. Carnegie Mellon is een vooraanstaande Amerikaanse universiteit gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van technologie.

Niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Salomon, voorzitter van Amsterdam Business School.
T: +31 20 525 4221/ +31 6 54 90 62 32
E: M.Salomon@uva.nl; taa-abs@uva.nl
W: : theanalyticsacademy.com

Amsterdam Business School

plaats:
Amsterdam
website:
http://theanalyticsacademy.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234