Kraantje Pappie opent Nationale MS Dag

Op 22 november vindt de Nationale MS Dag in Den Bosch plaats. Dit is een informatieve en actieve dag voor mensen met de ziekte MS en hun naasten. Alex 'Kraantje Pappie' van der Zouwen is sinds 2014 ambassadeur van het Nationaal MS Fonds, omdat een goede vriend van hem deze chronische ziekte heeft. De popartiest opent de Nationale MS Dag muzikaal.

Zo'n 1200 mensen bezoeken jaarlijks de Nationale MS Dag. Dit is een aanzienlijk deel van de in totaal circa 16.000 MS patiënten in Nederland. De dag heeft een grote meerwaarde voor kennisoverdracht. Tijdens de Nationale MS Dag gaan mensen naar lezingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS, volgen workshops en doen mee met activiteiten zoals bootcamp en Qigong. Ook tonen we onderzoeksresultaten en mensen gaan in gesprek met onderzoekers, professoren en elkaar.

DreaMS Award met Tim Hofman
Met de DreaMS Award wordt een droom verwezenlijkt die mensen met MS verder kan helpen. Velen hebben hun droom het afgelopen jaar ingestuurd voor de DreaMS Award. De droom met de meeste stemmen wint. Tijdens de Nationale MS Dag maakt presentator Tim Hofman de winnaar van de DreaMS Award bekend.

Jongeren met MS
Tim Hofman en Alex 'Kraantje Pappie' van der Zouwen zijn ook aanwezig bij het jongerenonderdeel op de Nationale MS Dag. Muziek maken en ervaringen uitwisselen over leven met een chronische ziekte staan centraal. Als presentator van het programma 'Je Zal Het Maar Hebben' heeft Tim Hofman veel gezien over leven met een (chronische) ziekte.

Nationaal MS Fonds
Het Nationaals MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose. Voor het 17de achtereenvolgende jaar organiseert het Nationaal MS Fonds de Nationale MS Dag. Het is de aftrap van de MS Collecteweek van 23 t/m 28 november. Deze dag valt binnen de kerntaken van het Nationaal MS Fonds: het geven van voorlichting, het financieren van onderzoek en het ondersteunen van mensen met MS en hun naasten. Kijk voor meer informatie over de organisatie of de Nationale MS Dag op www.nationaalmsfonds.nl. Daar kunnen bezoekers zich ook digitaal aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janina, Nationaal MS Fonds:
T: 06-50211902

websites:
www.nationaalmsfonds.nl
www.dreamsaward.nl

Nationaal MS Fonds

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.nationaalmsfonds.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234