Aankondiging seminar: ICT bij zelfsturende teams in de zorg

12-11-2015

ICT bij zelfsturende teams in de zorg kritische, maar onderbelichte factor

Toonaangevende sprekers, best practices, voor een zaal vol ICT managers uit de zorg en als afsluiter een keer écht zelf sturen in een officiële flightsimulator.
Zelfsturing is de hype voorbij. Bij steeds meer zorgorganisaties krijgen zelfsturende teams voet aan de grond. Het past bij de transitie waarin de regie van de cliënt en de professional centraal staat. FWG onderzocht een groot aantal zorginstellingen in verschillende fases en bundelde de uitkomsten in een whitepaper: "Loslaten is niet hetzelfde als laten vallen".

Toonaangevende sprekers tijdens het seminar
Tijdens dit seminar gaat Peter Andriessen (projectleider trends en ontwikkelingen in de zorg bij FWG) dieper in op de uitkomsten van het onderzoek. Eén van de speerpunten van het onderzoek is dat ondersteunende diensten een grote rol spelen in het succes van zelfsturende teams, hier gaat Richard Lankester (senior consultant bij Conquaestor) dieper op in.

ICT essentieel onderdeel van goedlopend zelfsturend team uitkomst onderzoek FWG
De twee grote lessen van zorgorganisaties die werken met zelfsturende teams zijn:
- Laat het reorganiseren en hergroeperen van de ondersteunende diensten gelijk opgaan met of zelfs vooruitlopen op de invoering van zelfsturende teams.
- Een goed ICT-systeem ondersteunt de visie op zelfsturing en is praktisch, haalbaar en betaalbaar.

Tijdens het seminar gaat Jeroen Oostema (senior sales consultant bij Hands On) hier dieper op in, waarbij hij ook een aantal best practices etaleert.

Praktische informatie en programma
Wanneer: 1 december van 12:30 tot 18:00
Waar: Steinberger hotel, Schiphol (gratis parkeren op eigen terrein)
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van Hands On

Geplaatst in:

Contactgegevens:
Esther Schreuder
06 - 47 17 17 92
eschreuder@handson.nl

Hands On, Information Management

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234