CSA Group benoemt David Weinstein tot President en CEO

TORONTO, November 11, 2015 /PRNewswire/ --

De Raad van Bestuur van CSA Group heeft vandaag de benoeming van David Weinstein tot nieuwe President en Chief Executive Officer van de organisatie aangekondigd met ingang van 11 november 2015. CSA Group is een toonaangevende organisatie voor de ontwikkeling van normen en een wereldwijde leverancier van test- en certificeringsdiensten voor nationale en internationale normen.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151110/285897 )"We zijn verheugd om David Weinstein te verwelkomen bij CSA Group," aldus Dr. Roland Hosein, voorzitter Raad van Bestuur, CSA Group. "Hij komt bij ons met een 30-jarig track record als een volleerde wereldwijde bedrijfsstrateeg wiens expertise in het bevorderen van de organisatiegroei CSA Group goed van pas zal komen terwijl wij blijven uitbreiden als internationale speler in de ontwikkeling van normen en in test- en certificeringsdiensten." 

Als President en CEO zal David Weinstein verantwoordelijk zijn voor de leiding en richting van de wereldwijde onderneming waarbij meer dan 1800 mensen werkzaam zijn die circa 35.000 klanten van dienst zijn in een portfolio van normontwikkeling en -oplossingen, trainings- en adviesdiensten, en testen en certificeren in Noord-Amerika, Europa en Azië. CSA Group heeft ook meer dan 8700 vrijwilliger leden die in meer dan 1300 comités voor de ontwikkeling van normen dienen.

Meest recentelijk was dhr. Weinstein de CEO van ABS Group, waar hij verantwoordelijk was voor het leiden van de groei en het succes van het bedrijf.  ABS Group is een 2400 personen tellende, op lidmaatschap gebaseerde technische dienstverlener met vestigingen in meer dan 30 landen die advies-, inspectie- en certificeringsdiensten levert aan sectoren als olie en gas, energie, farmaceutische industrie, productie en overheidsklanten, zodat deze veilig, betrouwbaar, efficiënt en in overeenstemming met de regelgeving en normen kunnen opereren.  Voorafgaand aan ABS Group was hij een partner in verschillende management consulting firma, waaronder Accenture en Oliver Wyman, waarbij hij commerciële en non-profit klanten en overheidsinstanties hielp met de meest diverse groei- en prestatieverbeteringsuitdagingen.  In de loop der jaren behoorden tot zijn klanten organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van normen, leveranciers van test- en certificeringsdiensten, en een aanzienlijk aantal Canadese bedrijven en Crown Corporations (onafhankelijke staatsbedrijven).

"Ik ben enthousiast om toe te treden tot CSA Group en vereerd met de kans om te werken als onderdeel van een dergelijke innovatieve wereldwijde organisatie op weg naar haar 100 jarig jubileum," verklaarde David Weinstein, President en CEO, CSA Group. "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de medewerkers en leden van de CSA Group terwijl we onze klanten over de hele wereld van dienst zijn en onze zakelijke oplossingen blijven uitbreiden."

David Weinstein heeft een MBA van de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania met een dubbele concentratie in Financiën en Multi-Nationaal Management. Hij heeft ook een Master of Science en Bachelor of Science van het Massachusetts Institute of Technology.

Over CSA Group  

CSA Group is een onafhankelijke ledenorganisatie die zich richt op veiligheid, maatschappelijk belang en duurzaamheid. Haar kennis en expertise omvatten de ontwikkeling van normen; trainings- en adviesoplossingen; wereldwijde test- en certificeringsdiensten op belangrijke zakelijke gebieden, waaronder gevaarlijke locaties en industrieel, transport, sanitair en bouw, medisch, veiligheid en technologie, apparatuur en gas, alternatieve energie, verlichting en duurzaamheid; evenals diensten voor de evaluatie van consumentenproducten. Het CSA-keurmerk staat op miljarden producten wereldwijd. Meer informatie over CSA Group vindt u op http://www.csagroup.org

Allison Hawkins, Manager, Corporate Affairs, CSA Group, +1-416-747-2615, allison.hawkins@csagroup.orgPhoto:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151110/285897
CSA Group

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234