Kamperen uit de gratie - Nonsens volgens Stichting Vrije Recreatie

Meerkerk, 11 november 2015 - Met verwondering heeft de Stichting Vrije Recreatie (SVR) kennis genomen van het bericht in de media dat de kampeervakantie uit de gratie raakt. "Een conclusie die kant noch wal raakt", zegt de SVR stellig.

Kamperen staat juist weer helemaal op de kaart

"Onbegrijpelijk hoe die uitkomst van het onderzoek tot stand is gekomen", zo becommentarieert de SVR dit rapport en verwijst naar de enorme belangstelling voor o.a. de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht die juist aangeeft dat kamperen weer 'helemaal hot' is. Ook Bovag Caravan- en Camperbedrijven laat weten dat er dit jaar een eind gekomen is aan de jarenlange verkoopdaling van caravans. Een verkoopstijging van 10% meer nieuwe caravans bewijst juist dat 'de sleurhut begonnen is aan een heuse comeback', laat Bovag weten.

Kamperen bij de Boer vergeten?

"Onbegrijpelijk ook, dat men een rapport over de recreatie samenstelt, aan de hand van slechts enkele vertegenwoordigers uit de recreatiebranche. Waarom ook niet onze ervaringen gevraagd?" vraagt de SVR zich af, "als grondlegger van het Kamperen bij de Boer kunnen wij een heel ander licht laten schijnen op dit onderwerp" en verwijst daarbij naar de toename van kampeerders op de boerencampings.
Natuurlijk constateert ook de SVR dat er al enkele jaren een verschuiving is; sommige vormen van kamperen hebben, vooral door de recessie, aan belangstelling ingeboet, bij andere is de interesse juist toegenomen. Als voorbeeld noemt de SVR het feit, dat op de commerciële campings de luxe voorop staat, hetgeen uiteraard in de tariefstelling tot uiting komt. Daarom is de belangstelling van kampeerders voor deze glampings (glamorous kamperen) flink terug gelopen en ontdekte men als alternatief 'een kampeervakantie bij de boer.'
In tegenstelling tot wat de media meldt, spreekt de SVR van een zeer geslaagd zomerseizoen. Ook dit jaar vierden weer veel kampeerders hun vakantie op een bij de SVR aangesloten kleinschalige camping, waar niet alleen de eenvoud, maar ook de rust, de ruimte en vooral de betaalbaarheid vaak van doorslaggevende aard is.

Meer informatie: SVR, Meerkerk. www.svr.nl - tel. 0183-352741

Stichting Vrije Recreatie

plaats:
Meerkerk
website:
http://www.svr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234