Bijzondere nalatenschap tegen aanstaande diabetesgolf

Gratis voedings- en bewegingsbegeleiding tegen diabetes explosie: de bijzondere nalatenschap van een bevlogen diabetesondernemer.

Vandaag werd door onderzoekers van het Erasmus MC bekend gemaakt dat 1 op de 3 Nederlanders diabetes type II krijgt. Voor het onderzoek werden 14 jaar lang ruim 10.000 Rotterdammers onderzocht.

Een dramatische ontwikkeling die Jurgen Lensvelt, ondernemer in de diabetes hulpmiddelen, al langer zag aankomen. Echter kon hij zelf niet meer in actie komen door de fatale ziekte die hem afgelopen zomer op 47-jarige leeftijd trof.

Hij besloot partnerships aan te gaan met voedings- & bewegingsdeskundigen met één simpel doel: gratis voedings- en bewegingsbegeleiding beschikbaar maken voor alle diabeten in Nederland.

"We moeten iets doen tegen de groei van het aantal diabeten, dat is ook onze verantwoordelijkheid in deze markt & maatschappij".
- Jurgen Lensvelt -

Gezond eten & bewegen
Voornamelijk mensen met overgewicht en een ongezonde leefstijl lopen een verhoogd risico op de ontwikkeling van diabetes type 2. De onderzoekers van het Erasmus MC pleiten er dan ook voor om vroeg te beginnen met preventie.

Gezond eten en bewegen kan voorkomen dat mensen met diabetes in het voorstadium ook daadwerkelijk insuline moeten gaan spuiten en de nare complicaties ontwikkelen die vaak bij diabetes komen kijken.

Allesvoordiabetes.nl
Nog dit jaar moet het begeleidingsprogramma, dat Lensvelt voor ogen had, van start gaan. Voorinschrijven kan nu op www.allesvoordiabetes.nl

Voor meer informatie en vragen:

Bart Beukers
T: +31 6 1626 1015
M: b.beukers@lensveltmedical.nl
W: www.allesvoordiabetes.nl

Lensvelt Medical B.V.

plaats:
Rosmalen
website:
http://www.allesvoordiabetes.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234