EMTÉ richt zich op kwaliteit met nieuwe winkelformule

Bugemeester van Rheden, mevrouw Wingerden-Boers, opende vanochtend in Dieren de eerste pilotwinkel in de nieuwe formule 'EMTÉ 3.0'. Met de nieuwe formule gaat EMTÉ zich richten op meer kwaliteit en een groter aanbod verse producten. Of volgens de keten: 'Een supermarkt waar beleving en inspiratie rondom goed en lekker eten voorop staat. Een supermarkt met de kwaliteit van de speciaalzaak en met de prijzen van een supermarkt.'

De pilotwinkel van bijna 1.300 m2 is volledig verbouwd en heeft een complete metamorfose ondergaan. De huisstijl is gemoderniseerd en de winkelinrichting is aangepast om het winkelplezier te vergroten. In de nieuwe EMTÉ formule is gekozen voor een geheel eigen en onderscheidende koers. Het aantal artikelen is met ca. 13.000 ongeveer gelijk aan de oude winkel. Wel is er een volledig nieuwe verdeling over de groepen. Aanzienlijk méér vers, in aantal ongeveer evenveel houdbaar food maar daarbinnen tal van assortimentswisselingen en beduidend minder in non food.

Een volgende stap
EMTÉ is het afgelopen decennium als supermarktformule snel gegroeid. Na de samenvoeging van diverse supermarktformules zoals het oorspronkelijke EMTÉ, Golff, Edah en Sanders tot één nieuwe EMTÉ formule, wordt nu met de introductie van de nieuwe EMTÉ formule de volgende stap gezet naar dé kwaliteitsleider onder de Nederlandse supermarkten.

EMTÉ 3.0: de pilotwinkel
Nog meer dan voorheen worden producten op de verschillende versafdelingen in de winkel bereid. De medewerkers op deze afdelingen krijgen letterlijk een podium van waaruit ze klanten helpen en adviseren. Centraal in de winkel is ruimte vrijgemaakt voor 'de keuken van EMTÉ'. Op deze afdeling komt een aantal innovaties bijeen. Er worden verse maaltijd-, lunch-, rauwkost- en fruitsalades gemaakt. Er zijn diverse smaken ambachtelijke vruchtenyoghurts, vers gemaakte pizza's en een uitgebreid assortiment tapas en droge worsten. In de winkel worden verse noten gebrand.
De kaasafdeling is uitgebreid met een groot aantal nieuwe soorten buitenlandse kaasjes, afkomstig uit het enorme assortiment van 'groothandelsbroer' Sligro. Op de vleeswarenafdeling is het aanbod verder uitgebreid met verschillende soorten Spaanse en Italiaanse specialiteiten.

Als slagerij heeft EMTÉ een naam hoog te houden. Zes jaar op rij werd EMTÉ uitgeroepen tot de supermarkt met de beste slagerij van Nederland. In de vernieuwde winkel wordt de slagerij afdeling uitgebreid met een bedieningsafdeling waarin met het seizoen wisselende specialiteiten en verse maaltijden worden aangeboden.
De bakkerij is een blikvanger in de supermarkt geworden. Met deze afdeling brengen we het ambacht weer terug op de winkelvloer. Diverse soorten kleinbrood gaan vanaf het deegstukje eerst in de rijskast om daarna door de dag heen te worden gebakken tot dagverse puntjes en bolletjes. Aan het assortiment is een nieuwe lijn ambachtelijke broden toegevoegd die eveneens vanaf het deegstuk in de winkel worden gebakken. Een volledige focus op vers.

Het vervolg
Na Dieren worden binnenkort nog twee winkels omgebouwd tot pilot-winkel. Qua marktgebied en type winkel zullen deze complementair zijn aan de winkel in Dieren en daarmee als pilot-trio het winkelbestand van EMTÉ afdekken. Na Q1 in 2016 wordt de pilot geëvalueerd.

Sligro B.V.

plaats:
Dieren

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234