Recordaantal tekeningen Anton Pieck onder de hamer

Verwachte opbrengst ruim 200.000 euro

Het is dit jaar precies 120 jaar geleden dat Anton Pieck werd geboren. Hij is zonder twijfel één van de bekendste Nederlandse illustratoren van de twintigste eeuw. Grote internationale bekendheid kreeg Pieck als ontwerper van sprookjespark De Efteling, waar zijn sprookjesachtige tekeningen tot leven zijn gekomen. Speciaal voor zijn 120e geboortejaar organiseert online veilinghuis Catawiki deze week een grote Anton Pieck veiling met 115 originele tekeningen en aquarellen. Volgens veilingmeester Albert Goldenbeld van Catawiki is er nooit eerder zoveel origineel werk van Pieck in één veiling bijelkaar gebracht. De totale opbrengst van de veiling wordt geschat op ruim 200.000 euro.

Bijzondere veiling
Veilingmeester Goldenbeld geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat. ''Het werk van Anton Pieck is nog altijd zeer populair. Het gebeurt wel eens dat we werk van Pieck veilen, maar 115 tekeningen en aquarellen tegelijk is echt uniek. Het leuke is dat in deze veiling naast de duurdere aquarellen ook originele tekeningen en schetsen worden aangeboden die voor mensen met een minder dikke portemonnee interessant zijn. Er wordt op dit moment dan ook al druk geboden door zowel particulieren als vermogende verzamelaars en musea.''

Perfectionist
Tijdens de veiling komt eens te meer naar voren wat een perfectionist Anton Pieck eigenlijk was. ''Sommige van de aquarellen zijn minutieus uitgewerkt, met prachtige details. Topstuk van de veiling is een afgekeurde versie van een bekende kalenderplaat. De aquarel was volledig afgemaakt, maar Pieck keurde de plaat uiteindelijk toch af omdat hij er niet helemaal tevreden over was. Pieck maakte de plaat liever helemaal opnieuw dan dat hij niet helemaal naar zijn zin was'', aldus veilingmeester Goldenbeld. Ook verwacht veilinghuis Catawiki hoge opbrengsten van een aantal aquarellen van kersttaferelen die Pieck in de jaren 50 maakte en die later zijn gepubliceerd als kerstkaart. De verwachting is dat deze aquarellen ongeveer 10.000 euro per stuk gaan opbrengen.

De Anton Pieck veiling duurt nog tot en met vrijdag 13 november, en is te bezoeken via www.catawiki.nl/antonpieck

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234