Atos en ICTroom bundelen krachten met datacenterservices

Atos, internationaal toonaangevend op het gebied van digitale services, en ICTroom, expert in maatwerk datacenteroplossingen, hebben een wereldwijde alliantie-overeenkomst gesloten die gericht is op levering van end-to-end datacenterservices. Beide bedrijven worden beschouwd als marktleider in hun branche, met elkaar aanvullende portfolio's met kant-en-klare oplossingen voor datacenters en computerruimten. De overeenkomst stelt ondernemingen in staat een toekomstgericht technologie-ecosysteem te creëren dat zakelijke groei, flexibiliteit en duurzaamheid ondersteunt.

Atos heeft uitgebreide ervaring met het consolideren, verplaatsen, virtualiseren, optimaliseren en transformeren van datacenters. Het bedrijf heeft de afgelopen 10 jaar meer dan 1000 datacenterprojecten uitgevoerd. ICTroom heeft meer dan 250 datacenters en computerruimtes geleverd in de Benelux, Europa en andere delen van de wereld. In eerste instantie omvat de alliantie-overeenkomst de Benelux, Zweden, Finland, Denemarken en Centraal- en Oost-Europa. In een later stadium volgen meer regio's en landen.

Wim Los, Senior Vice President Technology Transformation Services bij Atos: "ICTroom is een gevestigde speler op de markt van kant-en-klare oplossingen voor datacenter-infrastructuren. We hebben op elkaar aansluitende portfolio's op het gebied van datacenterservices, waarin ICTroom alle faciliteiten verzorgt en Atos alle IT-gerelateerde services levert. Onze klanten profiteren van onze bundeling van krachten door extra services die de implementatie- en reactietijd verbeteren."

Frank Brand, Managing Director ICTroom: "Strategische partnerschappen zijn niet langer 'nice to have'. Ze zijn essentieel om concurrentievoordeel op te kunnen bouwen in de huidige, meer complexe IT-branche. Het partnerschap van Atos en ICTroom levert een volledig end-to-end servicebereik op het gebied van ontwerp, constructie en beheer van datacenters en maakt een tastbare relatie mogelijk die groter is dan de som van zijn delen."

Klantvoordelen
Door de IT-infrastructurele expertise van Atos te combineren met de datacenter-expertise van ICTroom profiteren klanten van een end-to-end service op het gebied van faciliteiten en technologische infrastructuur voor datacenters. Zo kan bijvoorbeeld een braakliggend bouwterrein in een periode van 4 maanden veranderen in een volledig operationele en beheerde datacenter faciliteit. De gezamenlijke aanpak garandeert een flinke verlaging van de totale levertijd van IT capaciteit die voldoet aan de specifieke eisen die klanten aan hun datacenter stellen. Deze samenwerking lost hiermee uitdagingen op waar veel ondernemingen in meerdere marktsectoren en gebieden voor komen te staan.

Over ICTroom
ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenters en computerruimtes. Met een passie voor datacenters, onderscheidt ICTroom zich door het samenbrengen van IT capaciteit met de onderliggende business case van een cliënt, nu en in de toekomst.

ICTroom heeft haar hoofdkantoor in Nederland met kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Haar klanten zijn nationale en internationale bedrijven, cloud service providers, overheden en IT-dienstverleners. Sinds 2001 heeft ICTroom 250 datacenters en computerruimtes gerealiseerd in de Benelux en in andere delen van Europa en Afrika, met een IT capaciteit variërend van 50 kW tot 10 MW. Schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn integrale onderdelen van de infrastructurele oplossingen van ICTroom; die variëren van de turn-key levering van multi-megawatt modulaire datacenters tot het installeren van serverracks en gestructureerde bekabeling. ICTroom's deskundigheid in het ontwerp van complexe infrastructuren, samen met het gebruik van de best-of-breed componenten van toonaangevende fabrikanten, zorgt voor topkwaliteit datacenter prestaties en betrouwbaarheid.

Over Atos
Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services met een pro forma jaaromzet in 2014 van circa Euro 11 miljard en 93.000 werknemers in 72 landen. Wereldwijd levert de Groep services op het gebied van Consulting & Systeemintegratie, Managed Services & BPO, Cloud Operations, Big Data & Cybersecurity-oplossingen en transactieservices via Worldline, de Europese leider op de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en branchekennis ondersteunt de Groep klanten in verschillende marktsectoren: Defensie, Financiële diensten, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media, Nutsbedrijven, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport.
Atos richt zich op zakelijke technologie die vooruitgang aandrijft en bedrijven in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. De Groep is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische & Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy en Worldline. Ga voor meer informatie naar atos.net and atos.net/en-us/home/we-do/technology-transformation-services.html.

Mediacontacten ICTroom:
Sally Bratton (Verenigd Koninkrijk)
Bratton PR
+44 (0)7930 301601
sally.bratton@brattonpr.com

ICTroom Marketing & Communicatie
Nederland: T +31 20 820 3000
België: T +32 2 709 2949
info@ictroom.com

Mediacontact van Atos voor de samenwerking tussen Atos & ICTroom:
Edwin Brok
Global BDM VAR & Partners
edwin.brok@atos.net
+31653887666

ICTroom

plaats:
Amsterdam
e-mail:
info@ictroom.com
website:
http://www.ictroom.com/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234