Toekomstgericht onderwijs: de aardrijkskundedocent is er klaar voor

Met geografische kennis bereiden aardrijkskundedocenten hun leerlingen voor op de toekomst. Het aardrijkskundeonderwijs richt zich sterk op de actuele vraagstukken die in de eigen leefomgeving, Nederland, Europa en de wereld spelen. Hoe zullen steden zich ontwikkelen? Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering? Wat leren we over en hoe spelen we in op natuurrampen? En waarom is Europa een aantrekkelijke vestigingsplaats voor migranten? Google Earth, GIS, serious games, virtueel veldwerk en excursies worden ingezet om leerlingen wereldwijs te maken.

Toekomstgericht onderwijs kan alleen met betekenisvolle kennis van de wereld. Het multidisciplinaire en het toekomstgerichte karakter van het vak aardrijkskunde zorgt voor betekenisvolle kennis. Goed voorbeeld is de nieuwe onderwijsstroom Geo Future School.

Vrijdag 13 november komen 800 aardrijkskundedocenten bij elkaar in CineMec Ede voor kennisuitwisseling en nascholing over het thema 'Toekomst'. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Onderwijsdag van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG), landelijk een van de grootste onderwijsbijeenkomsten voor een afzonderlijk schoolvak.

Geplaatst in:

Pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. De Onderwijsdag wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Als u ons wilt bezoeken in Ede of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Eelko Postma, secretaris-directeur KNAG, via 06 30795408 of e.postma@knag.nl . Het volledige programma en meer informatie is te vinden op onderwijsdag.knag.nl en in de bijlage.
Meer informatie over Geo Future School: www.geofutureschool.nl.

KNAG

plaats:
Utrecht
website:
http://www.knag.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234