Net verschenen - Het dodo-effect: managers zijn vreemde vogels

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met wantoestanden binnen organisaties. Van de fraude met emissiegegevens bij Volkswagen tot de teloorgang bij Imtech. Managers laten zich vaak verleiden tot gedrag dat vooral het eigenbelang dient, maar tegelijkertijd het belang schaadt van medewerkers, klanten en de organisatie.

Waar het adviesvak en de managementliteratuur vaak om dergelijke problemen heen draaien, wordt in het boek Het dodo-effect van Gyuri Vergouw de koe bij de horens gevat. Het boek gaat dieper in op weinig besproken onderwerpen als jaloezie en rouwverwerking op de werkplek, incompetentie van managers, egotripperij en graaigedrag. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk.

Het dodo-effect is gebaseerd op ruim 25 jaar praktijkervaring, onderzoek en publiceren over management. Vergouw selecteerde gedrag dat bijna dagelijks voorkomt, maar in de managementliteratuur zelden aan bod komt.

Verkorte inhoudsopgave
1. De Hofhouding
2. Oorlog en Vrede
3. De Onzichtbare Organisatie
4. Trots en Vooroordeel

Over de auteur
Gyuri Vergouw heeft een zeer uiteenlopende loopbaan, bekend als professor Penalty, organisator van het NK Luchtgitaar, (cultureel) ondernemer en bestuurder/toezichthouder. Hij is al ruim 25 jaar actief als adviseur en ontving de Professionaliseringsprijs van de Vrije Universiteit voor zijn blijvende bijdrage aan het Nederlandse adviesvak. Hij is auteur van diverse bestsellers op het gebied van management en sport: onder andere De Strafschop (2000), Commitment (2013) en Bondscoach! (2014).

Quotes
'Mensen zijn vreemde wezens, maar we lijken onszelf in gekte en irrationaliteit te overtreffen als we samenkomen in organisaties', aldus Vergouw. 'Terwijl wereldwijd wordt gezocht naar oprecht leiderschap, zien we in de media regelmatig dat leiders en managers er vooral op zijn gericht de eigen positie te versterken. Dat leidt tot zowel bewust als onbewust afwijkend gedrag dat ons blijft verbazen. Soms met positieve, maar helaas vaker met grote negatieve gevolgen voor organisaties en de medewerkers.'

'Mensen worden aangenomen om wat ze kunnen en ontslagen om wie ze zijn, het zou precies omgekeerd moeten zijn'.

'Het managementvak staat onder druk', zegt Vergouw. 'De managementwetenschap wordt door de praktijk niet serieus genomen. De praktijk doet ontstellend weinig met wat we wetenschappelijk allang weten. Het gat lijkt alleen maar groter te worden. Dat brengt niemand verder. Met dit boek wil ik praktijk en theorie weer met elkaar in harmonie brengen.'

In de media
Vergouw is geregeld te horen op BNR Radio als voetbaldeskundige in het sportpanel. Vergouw is sinds 2003 nationaal organisator van het spraakmakende Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap en was hierover onlangs te gast bij Jinek.

Bestelinformatie: isbn 97890244038514 | 184 pagina's | paperback en gratis-ebook| Euro 20,00

Voor meer informatie of een interview met de auteur van het boek kunt u direct contact met hem opnemen via 06-30181108 of vergouw@vergouw.com
Voor een recensie-exemplaar of beeldmateriaal neemt u contact op met Martine Siemons m.siemons@boomnelissen.nl

Vergouw Consulting

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.vergouw.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234