Radicalisering: beveiligen én preventie

Internationale radicaliseringsexperts spreken op 26 november in Amsterdam


Op donderdag 26 november vindt de TERRA conferentie over 'Preventie, de-radicalisering en Burgerschap' plaats. De internationale experts, professor Fathali Moghaddam, Dr. Lorenzo Vidino, Maajid Nawaz en Rt Hon Hazel Blears, zullen hier spreken over de wereldwijde ontwikkeling van extremisme en de rol die nationale overheden, burgers en maatschappelijke organisatie kunnen spelen in de preventie van radicalisering. De dagvoorzitter is Petra Stienen.

Jan Schaart, Raad van Bestuur van Arq Psychotrauma Expert Groep, zegt: "De discussie over radicalisering gaat in Nederland met name over beveiligen. Wij zijn echter van mening dat je vooral ook op preventie moet inzetten. Al vroeg in het proces van radicaliserende jongeren moeten zowel jeugdwerk als het gezin als de politie en de school samenwerken in wat wij de gemeenschapspak noemen. Het Europese project TERRA heeft hiervoor handvatten ontwikkeld in de vorm van een toolkit."

In het ochtendprogramma van de TERRA conferentie geven de radicaliseringsexperts hun visie op de aanpak van radicalisering en mogelijkheden voor preventie. In de middag zijn er praktische workshops rond de speciaal ontwikkelde TERRA Toolkit en de 'best practices' in Nederland.

De TERRA Toolkit is ontwikkeld als onderdeel van het Europese project TERRA en bevat folders en handleidingen met praktische tips en informatie voor de belangrijkste doelgroepen die met jongeren werken, zoals scholen, politie, jeugdwerk en religieuze leiders. http://terratoolkit.eu.
TERRA is het Europese project 'Terrorism and Radicalisation' dat wordt gefinancierd door het directoraat-generaal 'Migration and Home Affairs' van de Europese Commissie en welke wordt geleid door Arq Psychotrauma Expert Groep. http://terra-net.eu

De conferentie is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met dit onderwerp in aanraking komt en vindt plaats op donderdag 26 november in CASA400 in Amsterdam. Meer informatie over de conferentie vindt u op www.arq.org/over-ons/agenda.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over TERRA, de TERRA Toolkit of de conferentie, kunt u contact opnemen met de projectleider van TERRA, Magda Rooze via m.rooze@arq.org of via 06-23526239

Over Arq Psychotrauma Expert Groep
Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Elke partner in Arq is expert op een deelterrein. Samen staan de partners in Arq voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht, begeleiding en behandeling, preventie en ondersteuning. Voor individu, organisaties en samenleving. www.arq.org

Arq Psychotrauma Expert Groep

plaats:
Diemen
website:
http://www.arq.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234