Beste Exportmanager van 2015 is Robbert Birkhoff van Meyn Food Process

Robbert Birkhoff van Meyn Food Processing Technology is uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2015. Tijdens de finale op het Nationaal Export Event versloeg hij Hermann Egges, van Resato International en Erik Kakes van Applikon Biotechnology.

De jury prees de inhoudelijk sterke en heldere presentatie van Robbert Birkhoff, waarin hij alle elementen die van belang zijn bij de internationale ontwikkeling van Meyn de revue liet passeren. De jury was tevens onder de indruk van de groei en het gerealiseerde marktaandeel van de onderneming. Via een strategie waarbij allianties zijn aangegaan worden nieuwe concepten wereldwijd succesvol in de markt gezet. Het aanpassingsvermogen van het bedrijf is bewonderenswaardig. Juryvoorzitter Jan Cramer: "Kenmerkend voor het exportsucces van Robbert en zijn team is dat zij naast een goede internationale salesstrategie, ook intern, en in het bijzonder hun after sales aanpak, de zaken uitstekend op orde hebben. Dit is een voorwaarde voor het behaalde succes."

Meyn Food Processing Technology
Meyn Food Processing Technology is een wereldwijde leverancier van pluimveeverwerkings-oplossingen. Meyn levert haar producten in meer dan 100 landen en heeft 17 lokale kantoren en service centers. Met haar focus op pluimveeverwerking en de strategie om overal ter wereld fysiek, cultureel en professioneel zo dicht mogelijk bij haar klanten te opereren, heeft Meyn inmiddels een leidende positie verworven met een wereldwijd marktaandeel van ruim 40%.

De Exportmanager Award
De Exportmanager Award is dit jaar voor de 9e maal door Fenedex en ExportSelect uitgereikt aan de beste Exportmanager van Nederland. Met deze verkiezing willen Fenedex en ExportSelect benadrukken dat door middel van een structurele aanpak van export nog meer successen op buitenlandse markten behaald kunnen worden. Daarbij willen deze organisaties de professie van exportmanager als inspiratiebron voor andere exportmanagers en exportmanagers in spé naar voren laten komen.

Prijzen
De Award is een sculptuur: "Wervelende vooruitgang is vaak het gevolg van dynamisch optreden", een uitspraak die de essentie van het vak 'export' goed weergeeft. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van de ING een bijzonder diner en een VIP-rondleiding door het Rijksmuseum voor hem en zijn team.

Fenedex
Dhr. B.J. Koopman, Directeur
Tel: + 31 (0)70 330 56 00
E-mail: info@fenedex.nl

Fenedex is het grootste exportnetwerk van Nederland. De vereniging is in 1954 door en voor het Nederlandse internationaal opererende bedrijfsleven opgericht. Fenedex is onafhankelijk en ongesubsidieerd. De organisatie heeft tot doel de Nederlandse export en internationalisatie van het bedrijfsleven te stimuleren en te professionaliseren. Dit gebeurt door middel van kennis- en ervaringsuitwisseling, een uniek netwerk en een hoogwaardig dienstenpakket. Fenedex heeft ruim 1.200 leden en duizenden klanten die zij dagelijks verbindt, adviseert, opleidt en waarvan zij de belangen behartigen.

ExportSelect

Dhr. R. Smid, Managing Partner
Tel: +31 (0)26 37 64 581
E-mail: info@export-select.nl

ExportSelect is een werving en selectie bureau, dat zich heeft gespecialiseerd in exportmanagement voor Nederlandse middelgrote en mkb ondernemingen. Centraal staat bij ons de opdrachtgever, die internationaal wil expanderen of die izjn bestaande export-organisatie verder wil verbeteren.

Fenedex

plaats:
Bussum
website:
http://www.fenedex.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234