Duitse milieuprijs als krachtige impuls om de wereld te beschermen

ESSEN, Duitsland, November 8, 2015 /PRNewswire/ --Door onderzoekswetenschappers Latif en Rockstrom te belonen roept de DBU de VN-klimaatconferentie op tot vastberaden maatregelen - Prijzen overhandigd door Duitse
president - ereprijs voor Succow
De Duitse milieuprijs van de Deutsche Bundestiftung Umwelt (DBU) is voor de 23e keer uitgereikt. Maritiem en klimaatonderzoeker prof. Mojib Latif (61, Kiel) en wetenschapper prof. Johan Rockstorm (49, Stockholm), die wereldwijd actief is op het gebied van duurzaamheid, hebben vandaag in Essen uit handen van de Duitse president Joachim Gauck en Rita Schwarzelueht-Sutter, voorzitter van de raad van bestuur van het DBU en parlementair staatssecretaris van Milieubeheer, Natuurbehoud, Bouw en Reactorveiligheid, de meest lucratieve, onafhankelijke Europese milieuprijs ontvangen. Door de prijs voorafgaand aan de VN-conferentie over klimaatverandering die eind november begint, uit te reiken, wil de DBU een beroep doen op de internationale gemeenschap van volkeren om vastberaden maatregelen te treffen om de toekomst van de planeet Aarde veilig te stellen. Latif en Rockstrom ontvingen elk 245.000 euro. Em. Prof. Michael Succow (78, Greifswald) werd voor zijn levenslange inzet voor het behoud van de natuur onderscheiden met de "Honorary Lifetime Achievement Award" ter waarde van 10.000 euro. Deze onderscheiding werd pas 4 keer eerder door de DBU uitgereikt, naast de milieuprijs.
Uitgebreide tekst, individuele aanbevelingen van de prijswinnaars en foto's zijn
gratis te vinden op http://www.dbu.de.

 
Contactpersoon perskantoor 
Franz-Georg Elpers 
- Contactpersoon voor de media - 
Jana Nitsch 
Anneliese Grabara

 
Contactpersoon DBU: 
An der Bornau 2 
49090 Osnabrueck 
Telefoon: +49(0)541|9633521 
Fax: +49(0)541|9633198 
presse@dbu.de 
http://www.dbu.de 


 Deutsche Bundestiftung Umwelt (DBU)

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234