Jumba schept orde in chaos rond indicatief energielabel

Rotterdam - 6 november 2015 | Woonplatform Jumba publiceert een eigen indicatief energielabel voor alle woningen in Nederland. De energielabels van Jumba blijken in de praktijk accurater dan de indicatieve labels van de overheid. Woningeigenaren kunnen direct een betrouwbare weergave van het indicatieve energielabel inzien.

Energielabels
Het recent gelanceerde social woonplatform Jumba heeft voor alle woningen in Nederland een eigen indicatief energielabel berekend. Door het slim combineren van databronnen en het gebruik van een algoritme is Jumba in staat acht van de tien definitieve energielabels correct te voorspellen. De overheid komt met haar voorlopige label niet verder dan één op de drie gevallen waarin ze het bij het rechte eind heeft. Het Jumba-label kent hiermee een enorme verbetering ten opzichte van de huidige indicatieve labels.

Woningwaardes
Naast slimmere energielabels toont Jumba voor alle woningen in Nederland een indicatieve waarde, de zogenaamde Jumba-waarde. De waardes ontstaan door het combineren van data en omgevingskenmerken middels slimme algoritmes en statistische leertechnieken. De woningwaardes worden maandelijks opnieuw berekend. Zo geeft Jumba een actuele en betrouwbare indicatie van de waarde.

Noot voor de redactie

Regie en transparantie voor de consument vormen de uitgangspunten van Jumba. Zelf je woning te koop zetten, berekenen of een woning betaalbaar is, een bod doen, bezichtigingen en communiceren. Jumba geeft volledig onafhankelijk informatie. Door sociale interactie kan de informatie aangevuld worden en ontstaat een goed beeld van woningen en buurten. Jumba is een samenwerking tussen Kadasterdata en Newest Industry. Floor van de Merbel (Kadasterdata) en Sander van der Aa (Newest Industry) zijn de gezichten van Jumba.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sander van der Aa, info@jumba.nl, 088-2204220
Westersingel 16
3014GN
Rotterdam

Jumba

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234