Opening expositie & events rond Newsha Tavakolian in Amsterdam

Ter gelegenheid van de Prins Claus Prijzen 2015 organiseert het Prins Claus Fonds twee voor publiek toegankelijke evenementen met de hoofdlaureaat van de Grote Prins Claus Prijs 2015 Newsha Tavakolian. Op 27 november opent Tavakolian haar expositie 'I know why the rebel sings' in the Prince Claus Fund Gallery met Vali Mahlouji als curator. Op 30 november presenteren World Press Photo en het Prins Claus Fonds 'Newsha Tavakolian in Conversation' in Pakhuis de Zwijger.

'I know why the rebel sings' opening expositie - 17.30u vrijdag 27 november 2015

Van oorlogsreportage tot dwingende artistieke portretten... 'I know why the rebel sings' biedt een uitgebreide inkijk in het fotografisch werk van Newsha Tavakolian. Tavakolian en curator Vali Mahlouji zullen een inleiding geven tijdens de officiële opening in de Prince Claus Fund Gallery, Herengracht 603, Amsterdam op 27 november om 17.30u. De voertaal is Engels.

Tijdens het Amsterdam Art Weekend is de gallery open van vrijdag 27 november t/m zondag 29 november. (Meer informatie over Amsterdam Art Weekend 2015: www.amsterdamart.com). De reguliere openingsdagen zijn maandag t/m vrijdag, van 30 november 2015 tot 4 maart 2016. Toegang tot de opening en de expositie is gratis. Meer informatie: princeclausfund.org.

Newsha Tavakolian in Conversation - 20.00u maandag 30 november 2015

Tijdens dit evenement wordt Tavakolian geïnterviewd door Cheryl Newman, schrijver en voormalig directeur Fotografie van de Telegraph Magazine (The Daily Telegraph). Het welkomstwoord wordt verzorgd door Lars Boering, directeur van World Press Photo. Curator Vali Mahlouji levert ook een bijdrage aan dit bijzondere programma. De avond wordt georganiseerd door het Prins Claus Fonds en World Press Photo. De voertaal is Engels. Toegang gratis. Registratie via dezwijger.nl.

Newsha Tavakolian
is een van de eerste vrouwelijke fotojournalisten in Iran. Haar werk loopt uiteen van gedurfde reportages van politieke gebeurtenissen tot portretten en indringende series over onderwerpen als de onzekerheid van jongeren uit de middenklasse en vrouwelijke Koerdische strijders. Zij was jurylid van World Press Photo in 2014. Tijdens de Prins Claus Prijsuitreiking op 2 december in Amsterdam zullen Newsha Tavakolian en de tien andere Prins Claus Laureaten 2015 hun prijs ontvangen.

Vali Mahlouji
is een onafhankelijk curator, schrijver en adviseur van de hedendaagse Iraanse collectie in het British Museum. Mahlouji's recente werk als curator omvat tentoonstellingen bij FOAM (Amsterdam), Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, MAXXI National Museum of XXI Century Arts Rome, Whitechapel Gallery en Photo London.

Lars Boering
is sinds januari 2015 directeur van World Press Photo. Hij was van 2010 - 2014 directeur van de Nederlandse FotografenFederatie (DuPho).

Cheryl Newman
is auteur en fotografie expert in Londen. Zij was meer dan 15 jaar directeur fotografie van de Telegraph Magazine, een glossy weekend supplement bij het dagblad The Daily Telegraph.

Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door steun van de Nationale Postcode Loterij en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Noot voor de redactie

Alle elf Prins Claus Laureaten zijn beschikbaar voor interviews en zullen aanwezig zijn bij de ceremonie op 2 december 2015. Op 27 november om 16.00u wordt een speciale pers preview van 'I know why the rebel sings' georganiseerd in de Prince Claus Fund Gallery in aanwezigheid van de curator.


Aanvragen van interviews
Voor interviews, persmateriaal of aanmeldingen voor de preview op 27 november kunt u contact opnemen met:

Sarah E C Smith, Prins Claus Fonds Communicatie
s.smith@princeclausfund.nl | T +31 (0)20 344 9169

Accreditatie ceremonie
Mocht u de uitreiking van de Prins Claus Prijs op 2 december 2015 in het Koninklijk Paleis Amsterdam willen bijwonen dan dient u via de RVD geaccrediteerd te worden. Stuur een mail naar rvd.pers.kh@minaz.nl onder vermelding van uw naam, de naam van de media die u vertegenwoordigt en uw functie. Accreditatie (radio / tv / print media) is mogelijk tot en met donderdag 26 november voor 17uur. Het aantal accreditaties is beperkt. U kunt de ceremonie ook op het YouTube kanaal van het Prins Claus Fonds volgen: youtube.com/princeclausfund.

Voor meer informatie over de Prins Claus Prijzen, ga naar: princeclausfund.org/en/programmes

Prins Claus Fonds

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.princeclausfund.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234