Prins Claus Fonds: Fantastische opbrengst benefietgala

Op 6 oktober vond het benefietgala 'Amsterdam for Cultural Expression' plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Dit bijzondere evenement bracht 400.950 euro op ter ondersteuning van vrijheid van culturele expressie wereldwijd. De avond kwam tot stand door een samenwerking met de Luxury Hotels of Amsterdam en de partners EW Facility Services & Attend.

Met culinair hoogstaande gerechten en gastoptredens van de fenomenale Senegalese zanger Carlou D vierde het Prins Claus Fonds gisteren het benefietgala. ZKH Prins Constantijn, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds, opende de avond met een welkomstwoord. Gastheer Jelle Brandt Corstius leidde ruim 450 gasten door het bijzondere programma. Gedurende de avond werden alle aanwezigen voorzien van gerechten van de hand van de Chefs van de 27 Luxury Hotels of Amsterdam, die een bijzonder 12-Michelinsterren menu hadden samengesteld. DJ Jairzinho zorgde voor de muzikale omlijsting van de avond en de spetterende afterparty.

Tussen de gangen vond een openbare veiling plaats onder leiding van Koen Samson van veilinghuis Bonhams en hadden de gasten het lot in eigen hand bij de loterij en de spannende stille veiling. Drie bijzondere projecten werden direct ondersteund door een live-crowdfunding initiatief 'Express Your Support': underground filmvertoningen in Syrië (The Mobile Phone Film Festival), de bouw van een nieuwe repetitieruimte voor een orkest dat handgemaakte instrumenten bespeelt (Orquesta de Instrumentos Reciclados Cateura), en het restaureren en aardbevingsbestendig maken van het tempelcomplex Durban in Nepal's 'Stad van Schoonheid', Patan (in samenwerking met Kathmandu Valley Preservation Trust). Tegen het einde van de avond werd het totaal ingezamelde bedrag van 400.950 euro bekendgemaakt.

Marcel van Aelst, voorzitter van de Luxury Hotels: "De Luxury Hotels of Amsterdam ondersteunen het Prins Claus Fonds al sinds de oprichting met overnachtingen voor de laureaten die voor de uitreiking van de prijzen naar Amsterdam komen. Het is de eerste keer dat de Luxury Hotels of Amsterdam een benefietgala organiseren voor het Fonds, waarmee wij ons zeer verbonden voelen. Veel van onze hotelketens hebben wereldwijd vestigingen en ontvangen gasten met een grote diversiteit aan culturele achtergrond. Wij steunen graag het inspirerende werk van het Prins Claus Fonds ten behoeve van de vrijheid van culturele expressie wereldwijd."

ZKH Prins Constantijn: "Het Prins Claus Fonds onderzoekt, vindt, en steunt mensen en organisaties van de hoogste kwaliteit die ongekende prestaties leveren overal in de wereld en vaak onder erbarmelijke omstandigheden. We steunen kunst en cultuur als een kracht voor positieve verandering. Wat het Fonds doet is noch naïef noch marginaal. Het is essentieel."

Amsterdam for Cultural Expression
Amsterdam wordt sinds jaar en dag gezien als vrijhaven voor culturele expressie: creatieve mensen met diverse achtergronden en afwijkende ideeën vinden al eeuwen onderdak in de stad om uiting te geven aan hun overtuigingen. Dat is echter niet een gegeven dat voor de hele wereld geldt. De avond Amsterdam for Cultural Expression brengt mensen bij elkaar die geloven in het idee dat cultuur bijdraagt aan - en een fundament is van - het versterken van de identiteit en zelfbewustzijn, en een vitale rol speelt in het ontwikkelingsproces van elke samenleving. De opbrengst van de avond zal geheel ten goede komen aan het werk van het Prins Claus Fonds in gebieden waar middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn of waar erfgoed wordt bedreigd.

Over de Luxury Hotels: De 27 Luxury Hotels of Amsterdam zijn: Hampshire Hotel Amsterdam American, Amsterdam Marriott Hotel, Andaz Amsterdam Prinsengracht, Bilderberg Garden Hotel, Conservatorium Hotel Amsterdam, Crowne Plaza Amsterdam City Centre, Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol, Grand Hotel Amrâth Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Holiday Inn Amsterdam, Hotel de l'Europe, Hotel Okura Amsterdam, Hotel Pulitzer, InterContinental Amstel Amsterdam, Mövenpick Hotel Amsterdam City Center, NH Barbizon Palace, NH Grand Hotel Krasnapolsky, Radisson Blu Hotel Amsterdam, Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, Renaissance Amsterdam Hotel, Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, The Dylan, Waldorf Astoria, Wyndham Apollo Hotel Amsterdam, W Amsterdam.
Over het Prins Claus Fonds: Al bijna 20 jaar, steunt het Prins Claus Fonds cultuur daar waar de vrijheid van creatieve expressie beperkt is of bedreigd wordt, variërend van steun aan culturele initiatieven en netwerken, het uitreiken van prijzen aan individuen en organisaties voor hun excellente culturele prestaties en het in inmiddels meer dan 221 noodsituaties geven van culturele noodhulp. De activiteiten van het Fonds zijn gebaseerd op de visie van ZKH Prins Claus dat mensen zichzelf ontwikkelen en dat cultuur een belangrijke rol speelt in dat ontwikkelingsproces.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie Ho-Kang-You | Prins Claus Fonds
n.ho-kang-you@princeclausfund.nl | 31(0)20 344 9160

Sarah E C Smith | Prins Claus Fonds Communicatie |
s.smith@princeclausfund.nl |

www.princeclausfund.org

Prins Claus Fonds

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.princeclausfund.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234