Viking invasie 'The Last Kingdom' treft Amsterdam

Een Scandinavische invasie trof vanochtend de straten van Amsterdam. Uitgedost met schilden en bonten mantels liet een groep indringers een spoor van schepen achter op het Vikingpad en in andere Amsterdamse straten.Het gaat om een actie van BBC First, de thuishaven van origineel Brits drama, die aanstaande zaterdag de première van de serie The Last Kingdom uitzendt. De brute Vikingen zullen ook in Rotterdam, Den Haag en Amersfoort de ronde doen met hun schepen. The Last Kingdom is gebaseerd op The Saxon Stories, de bestseller boekenreeks van Bernard Cornwell. De serie zit vol woeste veldslagen en politiek spel en draait om de jonge held Uhtred. Hij werd geboren als zoon van een Saksische edelman, maar werd naar Denemarken ontvoerd door Vikingen en groeide met hen op. Nederlandse kijkers zullen een bekend gezicht tussen de Vikingen spotten: Rutger Hauer speelt King Ravn, ex-soldaat en voormalig Viking-koning.The Last Kingdom start zaterdag 7 november om 22.00 uur met een dubbele aflevering op kanaal 23 van KPN.
Videomateriaal is vanaf vrijdag 6 november om 10.00uur beschikbaar

---

Over BBC First
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC's merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.
In 2014/15 heeft BBC Worldwide 138.6m headline winst gegenereerd en 1,001.8m headline sales. 226.5m keerde terug naar BBC. Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag: http://www.bbcworldwide.com/annualreviewbbcworldwi...
twitter.com/bbcwpress

Geplaatst in:

BBC First

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234