Museon succesvoller dan ooit

Museon succesvoller dan ooit

Het Museon in Den Haag stevent af op een record aantal bezoekers. Op 2 november j.l. ontving de directeur van het museum voor cultuur en wetenschap, Marie Christine van der Sman, de 200.000e bezoeker van dit jaar. De familie Fagel, blij verrast, werd in het zonnetje gezet. "De prognose voor dit jaar is dat we gaan uitkomen op 225.000 bezoekers, 45.000 meer dan gemiddeld in andere jaren", aldus Van der Sman. Het succes is volgens haar te danken aan de grotere naamsbekendheid van het Museon in de regio en de uitgekiende programmering waarmee het onderwijs en het familiepubliek worden bediend. Het Museon is hiermee een populaire bestemming waar educatie en ontspanning hand in hand gaan. De komende periode werkt het Museum hard aan een metamorfose, zowel bouwkundig als programma-inhoudelijk. De transformatie naar het nieuwe museum zal eind 2016 worden afgerond.

De tentoonstelling Dino Jaws, eten of gegeten worden? trok dit jaar maar liefst 185.000 bezoekers die beleefden hoe vlees- en plantenetende dinosauriërs duizenden jaren geleden hun dagelijkse maaltijd bij elkaar sprokkelden. De levensgrote animatronic modellen van het specialistische Japanse bedrijf Kokoro, spraken bijzonder tot de verbeelding van de bezoekers die de expositie volgens onderzoek een rapportcijfer 8,2 hebben gegeven.

Met de actuele tijdelijke expositie Babydieren, jong geleerd oud gedaan, hoopt het Museon dit jaar op een recordaantal van 225.000 bezoekers uit te komen. De tentoonstelling gaat over de verbazingwekkende variatie van diersoorten op onze planeet, wat babydieren van hun ouders leren en hoe zij hun kennis uiteindelijk als volwassenen doorgeven aan de volgende generatie: jong geleerd is oud gedaan. Babydieren is te zien tot en met 28 maart 2016.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Het uitgebreide persdossier en foto- en filmmateriaal van ' Babydieren' kan worden gedownload via http://www.museon.nl/nl/persdossier-dinojaws
Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager van het Museon, email rdwinter@museon.nl, tel. 070-3381421 / 0610905384.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234