Voys steunt Bits of Freedom in strijd voor privacy en vrijheid

Groningen, 5 november 2015 - Zakelijk telecomaanbieder Voys is officieel supporter van Bits of Freedom, de burgerrechtenbeweging die opkomt voor vrijheid en privacy op het internet. Beide partijen hebben de thema's hoog op de agenda staan. Met de steun aan Bits of Freedom, wil Voys de strijd versterken tegen wetsvoorstellen die de vrijheid en privacy van burgers inperken.

Zowel Bits of Freedom als Voys verzetten zich tegen vrijheid- en privacy beperkende wetsvoorstellen en willen ervoor zorgen dat slecht beleid teruggedraaid wordt. Bits of Freedom en Voys ontmoetten elkaar in februari dit jaar, toen Voys - samen met een aantal andere partijen - met succes een kort geding aanspande tegen de Staat vanwege de Wet Bewaarplicht Telecomgegevens. De rechter oordeelde dat de wet buiten werking werd gesteld.

Privacy en vrijheid onmisbaar
Volgens Voys en Bits of Freedom is er nog veel werk te verzetten op het gebied van privacy en vrijheid binnen de telecomsector. Recentelijk is een vernieuwd conceptvoorstel voor een Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten gepresenteerd die afluistermogelijkheden flink uitbreidt, waardoor ook kabelgebonden (internet)verkeer mag worden afgetapt. Telecombedrijven zouden verplicht mee moeten werken om de technische kant te faciliteren.

Mark Vletter, oprichter van Voys: "Privacy en vrijheid zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van technologische innovaties, maar worden steeds vaker bedreigd. Door actief te worden op dit gebied, hopen we een grotere vuist te maken tegen privacy beperkende maatregelen en wetgeving".

Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom: "De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst van vrijheid en privacy op internet. Nú moeten we waarborgen dat iedere internetgebruiker zelf kan bepalen wat met zijn of haar privégegevens gebeurt. Nú moet worden ingegrepen om te zorgen dat iedereen in Nederland kan blijven genieten van een open en vrij internet zonder grenzen".

Raakvlakken
De steun aan Bits of Freedom is een logische stap voor Voys, doordat vrijheid een rode draad vormt in de dienstverlening van de telecomaanbieder. Zo geeft Voys ondernemers de vrijheid om zelf te kiezen hoe lang gespreksgegevens worden opgeslagen, zijn alle diensten per dag opzegbaar én maakt de zakelijke provider zich bovendien sterk voor vrijheid op het internet. Bits of Freedom strijdt op haar beurt voor netneutraliteit, privacy en vrijheid op het internet en lobbyt daarvoor in Den Haag en Brussel.

Geplaatst in:

Over Voys
Voys is een spin-off van TNO en levert sinds 2006 vaste telefonie aan bedrijven; van online telefooncentrale tot telefoonnummers en de bijbehorende toestellen op het bureau. Voys gelooft dat zakelijke telefonie beter kan. De mensen die bij Voys werken en klanten die op een persoonlijke, open en ondersteunende manier worden geholpen staan centraal. Dit vertaalt zich in: advies van mensen met verstand van zaken, een eenvoudige webomgeving waarin de klant zelf de perfecte telecomoplossing kan bouwen en contracten die per dag opzegbaar zijn.

** Noot voor de redactie, niet voor publicatie**

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Voys
Anniek Ottens
T +3150 700 99 78
E anniek.ottens@voys.nl

Of

Het PR Bureau
Laura Miller
T +3120 670 22 32
E laura.miller@hetprbureau.nl

Voys Telecom

plaats:
Groningen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234