Fleetmatics breidt uit naar Italië

Bedrijf gaat definitieve overeenkomst aan voor de acquisitie van VisirunDUBLIN en BOSTON, 4 november 2015 /PRNewswire/ -- Fleetmatics Group PLC , een toonaangevende leverancier van software-as-a-service (SaaS) mobiele oplossingen voor werknemers in dienstverlenende bedrijven van verschillende omvang, kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de acquisitie van Visirun S.p.A. ("Visirun"), een SaaS-gebaseerde leverancier van oplossingen voor beheer van wagenparken met haar hoofdkantoor in Ferrara, Italië. Visirun zal ongeveer 28.000 voertuigen onder abonnement toevoegen aan de bestaande geïnstalleerde basis van Fleetmatics, en voegt daarmee 3000 klanten toe. Voorwaarden van de transactie, waarvan wordt verwacht dat deze in het vierde kwartaal van 2015 wordt afgesloten, zijn niet vrijgegeven.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150220/176914LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150220/176914LOGO]

"Italië vormde een logische stap voor onze Europese uitbreidingsplannen en komt voort uit onze recentelijk marktgang in Nederland en Frankrijk", zei Jim Travers, Chairman en CEO van Fleetmatics. "Met de acquisitie van Visirun kunnen wij onze Europese basis van abonnementhouders uitbreiden, terwijl zij ook een belangrijke expertise in de Italiaanse markt met zich meebrengen."

Volgens het toonaangevende branche-analysebedrijf Berg Insight(1), is Italië de op twee na grootste telematicamarkt in West-Europa, met bijna 5 miljoen commerciële voertuigen. Berg Insight schat dat ongeveer 5% van de commerciële voertuigen in Italië momenteel telematica-oplossingen gebruiken.

"Visirun heeft zich al meer dan 6 jaar lang gespecialiseerd in de ontwikkeling van GPS-oplossingen voor beheer van wagenparken, die zijn ontworpen om bedrijven in Italië te helpen efficiënter te werken, geld te besparen en betere beslissingen te nemen met hun mobiele middelen in het veld", zei Fabio Previato, oprichter van Visirun. "Door de samenvoeging met Fleetmatics zullen wij waardevolle expertise kunnen delen en kunnen wij meer mogelijkheden toevoegen, voor een waardetoevoeging aan de Italiaanse markt."

Dhr. Previato zal bij Fleetmatics blijven en de zakelijke activiteiten van Visirun in Italië beheren, en alle huidige medewerkers zullen zich bij het team van Fleetmatics voegen. Fleetmatics zal Visirun-oplossingen blijven ondersteuningen en verkopen in Italië.

Over Fleetmatics Group PLCFleetmatics Group PLC is een toonaangevende wereldwijde leverancier van software-as-a-service (SaaS) mobiele oplossingen voor werknemers in dienstverlenende bedrijven van verschillen formaten. Met onze oplossingen kunnen bedrijven de uitdagingen aan die horen bij het beheer van lokale wagenparken, en zij kunnen de productiviteit van hun mobiele werknemers verbeteren, door actiegerichte zakelijke gegevens te halen uit actuele en historische gegevens over voertuigen en gedrag van chauffeurs. De intuïtieve, kosteneffectieve, internet-gebaseerde oplossingen van de Fleetmatics Group zorgen ervoor dat beheerders van wagenparken inzicht krijgen in locatie, brandstofgebruik, snelheid en kilometeraantallen van voertuigen, samen met andere inzichten in hun mobiele werkkrachten, waardoor zij uitvoer- en kapitaalkosten kunnen terugdringen, en hun inkomsten kunnen vergroten. Een geïntegreerd managementproduct voor de mobiele werknemers met alle mogelijke eigenschappen zorgt voor meer efficiëntie in werkbeheer, doordat de werknemer op de weg meer mogelijkheden krijgt en taken sneller afgerond kunnen worden, van offerte tot betaling. Sinds 30 juni 2015 bedient Fleetmatics ongeveer 29.000 klanten in het wagenparkbeheer, met ongeveer 625.000 voertuigen onder abonnement wereldwijd. Fleetmatics gebruikt - en is van plan dit in de toekomst te blijven doen - de onderdelen investeerderrelaties van haar website als middel voor de onthulling van materiële, niet-publieke gegevens en voor naleving met vereisten voor onthulling onder Regulation FD. Ga voor meer informatie over Fleetmatics naar www.fleetmatics.com [http://www.fleetmatics.com/].

Toekomstgerichte verklaringenDit persbericht bevat 'toekomstgerichte verklaringen' binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, waaronder verklaringen over de marktkansen en de strategische voordelen die wij verwachten te behalen uit de transactie. Deze toekomstgerichte verklaringen vormen een weerslag van onze huidige inzichten aangaande onze plannen, bedoelingen, verwachtingen, strategieën en mogelijkheden, die zijn gebaseerd op de momenteel bij ons beschikbare informatie en door ons gedane aannames. Ook al menen wij dat onze plannen, intenties, verwachtingen, strategieën en mogelijkheden, zoals deze worden weergegeven of gesuggereerd door deze toekomstgerichte verklaringen, redelijk zijn, toch kunnen wij niet garanderen dat de plannen, intenties, verwachtingen of strategieën worden behaald of uitgevoerd. De daadwerkelijke resultaten van Fleetmatics kunnen materieel verschillen van de resultaten die worden beschreven in de toekomstgerichte verklaringen en worden beïnvloed door verscheidene risico's en factoren waarover wij geen controle hebben, waaronder, zonder beperking, risico's die zijn verbonden aan ons vermogen om effectief en efficiënt klanten aan te trekken, aan hen te verkopen en deze klanten vast te houden; ons vermogen om aan bestaande klanten te blijven verkopen en verkopen aan hen te vergroten; ons vermogen om acquisities (waaronder Visirun) succesvol af te ronden en te integreren; verwachtingen aangaande de marktkansen voor oplossingen voor wagenparkbeheer in Italië en Europa; ons vermogen om de verkopen van onze producten uit te breiden in nieuwe gebieden met behulp van ons huidige toonaangevende verkoopmodel; het effect van veranderingen in wisselkoersen; ons vermogen om blijvend te concurreren in een uitermate gefragmenteerde markt; het risico van toekomstige concurrenten inzake acquisitie of anderszins; en de impact van tegenvallende economische omstandigheden op uitgavepatronen in informatietechnologie door onze doelklanten. Ga voor een gedetailleerde beschrijving van de risicofactoren die zijn verbonden aan Fleetmatics a.u.b. naar het jaarrapport van het Bedrijf op Formulier 10-K, ondergebracht bij de Securities and Exchange Commission op 27 februari 2015, en daaropvolgende onderbrengingen bij de Securities and Exchange Commission. Wij nemen geen enkele verplichting aan om enige toekomstgerichte verklaringen in dit document te wijzigen naar aanleiding van nieuwe gegevens, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Contactpersoon Investeerderrelaties:Brian NorrisFleetmaticsBrian.Norris@fleetmatics.com [mailto:Brian.Norris@fleetmatics.com]+1 (781) 250-3829

Contactpersoon Media:Juli BurdaFleetmaticsJuli.Burda@fleetmatics.com [mailto:Juli.Burda@fleetmatics.com]+1 (847) 378-4398

[1] Bron: Berg Insight "Fleet Management in Europe, Ninth Edition" (2014)Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150220/176914LOGO


Fleetmatics Group PLC


Web site: http://www.fleetmatics.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234