Bekende fotografen veilen foto's voor het goede doel

Bekende fotografen uit binnen- en buitenland komen deze week in actie voor het goede doel. Onder andere Chris de Bode, Martijn van de Griendt, Carla Kogelman, Ilvy Njiokiktjien en Omar Imam hebben foto's gedoneerd voor een grote online veiling. De online veiling vindt plaats bij veilinghuis Catawiki en duurt tot en met vrijdag 6 november. De verwachte opbrengst voor de veiling is bijna 20.000 euro.

Bijzondere foto's
De veiling bestaat in totaal uit ruim 70 gedoneerde werken van bekende fotografen Volgens foto expert Lodewijk van Paddenburgh van Catawiki zijn er bijzondere foto's gedoneerd. ''Vooral de foto van Chris de Bode is erg indrukwekkend. De prachtige blauwe ogen van de pas 10-jarige Bashira, vluchteling uit Syrië, vertellen een verhaal dat je meteen grijpt. Maar ook de foto van zilveren camera winnaar Martijn van de Griendt van twee tieners in New York is van hoog niveau''.

Goede doel
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Stichting De Regenboog Groep, die zich inzet voor de opvang van vluchtelingen in Amsterdam. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het bieden van een overnachtingsplek, voedsel, kleding en verzorgingsproducten. Met deze veiling hopen de fotografen aandacht te vragen voor de vluchtelingen in Amsterdam en een positief geluid af te geven aan het publieke debat.

De veiling duurt nog tot en met vrijdag 6 november en is te bekijken via: www.catawiki.nl/vluchtelingen-fotoveiling

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234