Europa heeft het paard van Troje zelf binnengehaald

De Antiheld

'Ik ben samen met al die miljoenen Arabieren en andere allochtonen die Europa zelf heeft geïmporteerd, gedreven door hebzucht naar meer welvaart, een soort Paard van Troje geworden. Zonder mij zouden bepaalde politieke stromingen in Europa niet eens bestaan, de ondankbaarheid. De wereld vermengt zich en over nog geen honderd jaar gebeurt het onvermijdelijke; dan zal de blanke meerderheid in Europa waarschijnlijk niet meer de meerderheid zijn. De angst in Europa slaat toe.'
Citaat uit De Antiheld.

De Antiheld vertelt het brandend actuele verhaal van Abdelkader die in de aanloop naar zijn vijftigste verjaardag tot het inzicht komt dat zijn leven, met alle hoogte- en dieptepunten, hem heeft geleid tot één belangrijke waarheid: zijn hele leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en conflicten die hun sporen op zijn Arabische hart en zijn Europese geest hebben nagelaten.
Wanneer hij een visioen krijgt van zijn overleden vader en zijn overgrootvader Sidi Boukil Bouderbala, besluit hij op reis te gaan naar het geboorteland van zijn voorvaderen in Noord-Afrika. Abdelkader begint een zoektocht, terwijl hij achtervolgd wordt door zijn jeugdzonde.
De Antiheld is een meeslepend verhaal over het leven van een straatjongen, die door op zoek te gaan naar zijn eigen identiteit en de zin van het leven een intellectueel talent ontdekt.

'Traditioneel is het hoofdpersonage van een verhaal een held. Deze heeft voornamelijk goede eigenschappen: hij streeft een nobel doel na, bestrijdt het kwade, is edelmoedig, idealistisch, dapper, sterk, knap en slim.
Een antiheld daarentegen is uit op oppervlakkig genot, is gemakzuchtig, laf, onbetekenend, onzeker, afhankelijk en nederig. Het leven van een antiheld is authentiek en is vaak een fysieke en mentale worsteling. De toeschouwer voelt mee met zijn belevenissen.'
Citaat uit De antiheld.

De auteur
Abkader Chrifi heeft met zijn boeken en lezingen al duizenden mensen weten te raken. Niet verwonderlijk: zijn onwaarschijnlijke succesverhaal is in al zijn authenticiteit een bron van inspiratie. Chrifi publiceert ook De regisseur, een inspirerend boek over zelfrealisatie en de regie nemen over het eigen leven.
De antiheld (ISBN 978 94 629 22761) en De regisseur (ISBN 978 94 629 22754) zijn uitgegeven bij Uitgeverij ACCO en zijn beschikbaar via www.acco.be/deregisseur en www.acco.be/deantiheld.

Ter info
- Meer info over de empowermentbeweging van Chrifi vind je op www.le-succes.nl.
- Auteur is beschikbaar voor interviews en lezingen.
- Chrifi werkt met zijn coachingtraject onder andere samen met De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). VDAB-directeur Fons Leroy nam het voorwoord van De regisseur voor zijn rekening.
- Op de boekenbeurs (Antwerpen) verzorgt Abkader Chrifi met Fons Leroy een lezing:
Work action heroes. Over helden op de arbeidsmarkt
5 november 2015 - 18 uur - Duur: 50 min. - Blauw Podium

Voor een gratis persexemplaar en de cover van de boeken:
Uitgeverij Acco
Marc Bongers
marc@uitgeverijacco.bnl
06 52 30 85 03

Acco Uitgeverij

plaats:
Den Haag
website:
http://www.acco.be/deregisseur

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234