Vastgoedbedrijf WDP vraagt (tweede) notering aan op beurs Amsterdam

WDP kondigt aan de aanvraag te hebben ingediend tot een bijkomende beursnotering op Euronext Amsterdam. Deze zogeheten dual listing benadrukt het belang dat WDP hecht aan zijn kernmarkt Benelux, meer specifiek zijn steeds groter wordend Nederlandse aandeel - heden een even groot gewicht als de historische thuismarkt België - binnen de vastgoedportefeuille. Naar verwachting zal deze tweede beursnotering op 18 november 2015 effectief worden.

LET OP: vanmorgen persconferentie om 10.00 uur in het beursgebouw Euronext Amsterdam (zie onder)

De logistieke vastgoedspeler WDP, marktleider in de Benelux, heeft een aanvraag tot dual listing ingediend, met name een aanvraag tot tweede notering van zijn aandeel op Euronext Amsterdam (naast de bestaande eerste notering op Euronext Brussel).
Deze aanvraag kadert in het stijgende aandeel van Nederland binnen de vastgoedportefeuille (heden een even groot gewicht als de historische thuismarkt België* en het strategische belang van deze markt voor WDP. Vanuit WDP's kantoor te Breda, dat de afgelopen jaren zowel operationeel als commercieel stevig werd uitgebouwd, werd de strategie van flexibele, kwalitatieve service op maat doorgezet tot een gediversifieerde klantenportefeuille in Nederland. WDP profileert zich als een volledig geïntegreerde speler die zijn huurders bijstaat door het volledige vastgoedproces en die vervolgens als eindinvesteerder een langetermijn relatie uitbouwt met zijn klant.

WDP wil een partner zijn voor de logistieke dienstverlener van morgen: bijvoorbeeld het stijgend belang van de vastgoedspecialist in de AGF-sector (noteer hier de in 2015 aangekondigde samenwerking met The Greenery en Staay Food Group), maar ook zijn binding met e-commerce. Recent opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld, op maat gerealiseerd voor wehkamp. Ook het duurzaamheidsaspect is in Nederland prominent; mid-2015 werd een zonnepanelenprogramma voor de Nederlandse vastgoedportefeuille opgestart. WDP wil immers zijn bijdrage leveren tot het behalen van de 2020-doelstellingen inzake Klimaatverandering en duurzame energievoorziening in Nederland.

Deze notering versterkt WDP's profiel en zichtbaarheid als beursgenoteerde speler op de Nederlandse vastgoedmarkt. Bovendien beoogt men via de verhoogde visibiliteit een diversificatie van het aandeelhoudersbestand en een bredere toegang tot de lokale kapitaalmarkt. ABN AMRO Bank treedt op als Listing Agent.

Verwacht wordt dat deze tweede notering effectief zal worden op 18 november as. WDP zal hierbij geen nieuwe aandelen plaatsen. De referentiemarkt van WDP blijft Euronext Brussel. De aandelen zullen verzameld en geadministreerd worden in het centrale orderboek van de Euronext-groep. De samenvatting die werd opgesteld in het kader van deze tweede notering kan kosteloos verkregen worden op de maatschappelijke zetel van WDP Comm. VA en is eveneens beschikbaar op de website van WDP (http://www.wdp.eu/nl/relations/capitalmarkets/transaction) en op de website van de Autoriteit Financiële Markten (www.afm.nl).

* Gemeten op basis van de fair value van de vastgoedportefeuille.


UITNODIGING PERSCONFERENTIE VANMORGEN 10.00 UUR

TOELICHTING VOOR DE FINANCIËLE EN VASTGOEDPERS:
VASTGOEDSPECIALIST WDP VRAAGT TWEEDE BEURSNOTERING AAN OP EURONEXT AMSTERDAM (TER BEVESTIGING VAN ZIJN EXPANSIE IN NEDERLAND)

WDP, marktleider Benelux in logistiek vastgoed, nodigt u van harte uit voor de persconferentie vandaag woensdag 4 november 2015 om 10.00 uur in het beursgebouw Euronext Amsterdam. Op de persconferentie zullen verdere details bekend worden gemaakt van de aanstaande tweede beursnotering van WDP in Amsterdam, die naar verwachting op 18 november 2015 plaats zal vinden. Meer informatie betreffende deze notering is beschikbaar in het persbericht in bijlage.
Het beursgenoteerde WDP heeft een marktkapitalisatie van circa 1,3 miljard euro. De vastgoedspecialist heeft in zijn vastgoedportefeuille in Nederland onder meer grote gespecialiseerde distributiecentra die worden gehuurd door partijen als wehkamp, Action, Kuehne + Nagel en DHL. WDP is al sinds 1999 genoteerd aan Euronext Brussel en heeft vastgoed in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië. Nu de portefeuille aan Nederlands logistiek vastgoed het niveau van het Belgische vastgoed evenaart, is het voor WDP het uitgelezen moment om die sterke aanwezigheid in Nederland kracht bij te zetten aan de hand van een tweede notering op Euronext Amsterdam.

De persconferentie vindt plaats om 10.00 uur in het beursgebouw, Euronext Amsterdam, Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam (geldig identiteitsbewijs vereist).
U wordt met het oog op de ruimte vriendelijk verzocht via een e-mail of telefoontje kenbaar te maken of u of een van uw collegae hoopt te komen naar de persconferentie.

Aanmelding via: Sharpe Financial Communications - frans.gunnink@sharpefinancial.com of +31 (0)6 29 541 542

Bijlagen:
- Persbericht met meer informatie over de listing
- Factsheet
- Uitnodiging persconferentie
- Fotomateriaal
- Meer foto's treft u aan op www.wdp.be/pictures

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
Frans Gunnink
Pers en mediarelaties
frans.gunnink@sharpefinancial.com
+31 (0)6 29 541 541

WDP

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234