Hoe belangrijk is eerlijkheid in een relatie?

Uit een enquête onder leden* van datingsite PARSHIP blijkt dat menig single nog wel eens een leugentje om bestwil vertelt in plaats van de waarheid. Toch geven singles aan dat zij eerlijkheid (41%) en vertrouwen (77 %) de belangrijkste factoren vinden in een succesvolle relatie.

Spreken is zilver en zwijgen is goud. Hoeveel geheimen zijn toegestaan in de liefde? Hoeveel eerlijkheid kan de liefde aan? PARSHIP vroeg het haar leden en wat bleek, vertrouwen (77 %) en eerlijkheid (41%) zijn erg belangrijk voor singles. Ruim 20% vindt een trouwe partner een vereiste. Ruim 50% van de single 60+ers vindt eerlijkheid het belangrijkst in een relatie.

Singles vertellen niet alles aan een potentiële partner. Sommigen dingen houden ze verborgen, denk bijvoorbeeld aan het stiekem flirten met anderen of het stiekem doorspitten van de telefoon van zijn of haar partner (67 %). Ook over eerdere relaties wordt niet openlijk gesproken: een ruime meerderheid zwijgt over het aantal bedpartners (57%) of misstappen uit een vorige relatie (62%). Met name vrouwen zijn hier niet eerlijk over: ruim 64% zwijgt over eerdere bedpartners. Over erotische fantasieën zijn ze wat opener: slechts een kwart (24 procent) houdt ongebruikelijke voorkeuren in de slaapkamer in een nieuwe relatie liever voor zichzelf.

Eerlijk zijn of verzwijgen?
Slechts 8% van de singles geeft aan ziektes, fysieke of mentale problemen te verzwijgen. Ook drugs- of verslavingsproblemen wordt "slechts" door 16% van de singles verzwegen voor haar of zijn nieuwe liefde. Maar liefst 20% van de singles zwijgt over geldproblemen en een crimineel verleden wordt ook door maar liefst 21% van de singles verzwegen. Bijna de helft van de singles geeft aan dat zij een affaire niet zouden opbiechten aan hun partner. Over het algemeen zijn mannen eerlijker dan vrouwen: mannen hebben beduidend minder geheimen dan vrouwen voor hun potentiële partner. Slechts 10% van de singles zou zijn droomvrouw of haar droomman absoluut niets voorliegen.

De resultaten in een oogopslag

Voor een succesvolle relatie zijn verschillende factoren belangrijk. Welke factoren zijn naar uw mening belangrijk in een succesvolle relatie?
- Volledig vertrouwen (totaal 77%, 78% van de vrouwen, mannen 75%)
- Absolute eerlijkheid (totaal 41%, 41% van de vrouwen, mannen 40%)
- Geweldige sex / fysieke aantrekkingskracht (totaal 33%, 33% van de vrouwen, mannen 33%)
- Onvoorwaardelijke liefde (totale 14%, vrouwen 16%, 13% van de mannen)

Welke intieme details vertelt u niet aan uw partner?
- Stiekem flirten met anderen (totaal 67%, 72% van de vrouwen, mannen 62%)
- Stiekem kijken in de telefoon van de partner (totaal 67%, 72% van de vrouwen, mannen 62%)
- Affaires en schandalen uit vorige relaties (totaal 62%, 66% van de vrouwen, mannen 59%)
- Aantal bedpartners (totaal 57%, 64% van de vrouwen, mannen 50%)
- Een affaire in de huidige relatie (totaal 51%, 54% van de vrouwen, mannen 47%)
- Gênante jeugd verhalen (totaal 29%, 34% van de vrouwen, mannen 23%)
- Ongewone sex fantasieën (totaal 24%, 27% van de vrouwen, mannen 21%)
- Een hekel hebben aan zijn of haar dierbaren (bijvoorbeeld ouders of vrienden) (totaal 24%, 25% van de vrouwen, mannen 23%)
- Het hebben van een criminele geschiedenis (totaal 21%, 22% van de vrouwen, mannen 21%)
- Geldproblemen (totaal 20%, 20% van de vrouwen, mannen 20%)
- Verslavings- of drugsproblemen (totaal 16%, 16% van de vrouwen, mannen 16%)
- Ziektes, fysieke of mentale problemen(totaal 8%, 7% van de vrouwen, mannen 7%)

*n = 2090 respondenten, meerdere antwoorden mogelijk

Over PARSHIP
Met een succesratio van 38%, een persoonlijkheidstest en website met datingtips en -adviezen is PARSHIP dé matchmaker en datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Volg ons ook op Twitter en Facebook.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Femke van der Hoeven (Country Manager PARSHIP NL)

tel: 020 - 240 25 23
email: femke.vanderhoeven@parship.com

Datingsite PARSHIP

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234