Metagenics benoemt Brent Eck als nieuwe president en CEO

Manager in oplossingen voor voedingsindustrie aangewezen als leidinggevende bij op wetenschap gebaseerd voedingsmiddelenbedrijfALISO VIEJO, Californië, 2 november 2015 /PRNewswire/ -- Metagenics, Inc., een wereldwijde pionier in op wetenschap gebaseerde voedingsleer en wellness, benoemde vandaag Brent Eck als nieuwe president en CEO. Eck is een succesvolle leidinggevende die bij Metagenics komt met een ondernemingsgezinde inzet, samen met een sterke basis voor het lanceren van nieuwe producten en introduceren van nieuwe innovaties op de markt, door middel van effectieve verkoop- en marketingstrategieën. Gedurende de afgelopen 13 jaar heeft hij wereldwijd leidinggegeven aan Fresenius Kabi, een internationaal bedrijf in de gezondheidszorg dat is gespecialiseerd in klinische voedingsleer. Recentelijk was hij executive vicepresident, verantwoordelijk voor verkoop, marketing en zakelijke ontwikkeling in de VS.

"Metagenics is het best bewaarde geheim in de gezondheidsbranche," zei Eck. Als nieuwe CEO van Metagenics zullen de belangrijkste prioriteiten van Eck de snelle groei van het bedrijf en promotie van wellness zijn, door de blijvende vernieuwingen van Metagenics op het gebied van innovatieve oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie op de voorgrond te brengen. "In mijn nieuwe rol als CEO neem ik mij voor samen te werken met ons managementteam en werknemers om de baanbrekende, op wetenschap gebaseerde producten van Metagenics voor het voetlicht te brengen en meer mensen de kans te geven gezonder en gelukkiger te leven."

Brent werd met unanieme steun van de Raad van Bestuur en het team van leidinggevenden van Metagenics gekozen, na een uitgebreide zoektocht. "De passie van Brent voor ons bedrijf, samen met zijn internationale perspectief, en ervaring in de verkoop op meerdere kanalen, maken hem tot de ideale leidinggevende die ons kan helpen ons groeiende potentieel te bereiken en onze visie te behouden, waarbij wij zoveel mogelijk mensen helpen met de oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie van Metagenics" zei Roger Colman, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Eck behaalde zijn BA in wiskunde en computerwetenschappen aan de Loyola University Chicago. Hij zal werken vanuit het hoofdkantoor van Metagenics in Aliso Viejo, CA.

Over Metagenics, Inc.Metagenics, Inc. (www.metagenics.com [http://www.metagenics.com/]) is a nutrigenomica-bedrijf dat zich inzet om mensen te helpen gelukkiger en gezonder te leven bij het bereiken van hun genetisch potentieel. Metagenics werd opgericht in 1983, en bedient wereldwijd meer dan 75.000 leveranciers in de gezondheidszorg met hoogwaardige, op wetenschap gebaseerde medische voedingsmiddelen, voedingswaardeformules en programma's voor lifestyle-oplossingen zoals FirstLine Therapy®, om hun patiënten te helpen een leven lang gezond te blijven. De wetenschappelijke medewerkers van Metagenics - een van de grootste teams in de nutrigenomica - hebben meer dan 80 artikelen in publicaties met collegiale toetsing gepubliceerd en hebben meer dan 60 patenten in de VS en wereldwijd in bezit. Het bedrijf werkt samen met bekende medische experts voor de levering van producten en oplossingen, om behandelaars in de gezondheidszorg te helpen voorop te blijven lopen in lifestyle-gezondheidszorg. Metagenics heeft haar zakelijke hoofkantoor in Aliso Viejo, CA; R&D-hoofdkantoor in Gig Harbor, WA; en uitvoerende dochterondernemingen in Oostende, België en Brisbane, Australië.

CONTACTPERSOON: Emily Ryan, Corporate Communications, Telefoon: +1.949.369.3478, E-mail: EmilyRyan@metagenics.com [mailto:EmilyRyan@metagenics.com]


Metagenics, Inc.


Web site: http://www.metagenics.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234