OU is tweede beste universiteit volgens Keuzegids Universiteiten 2016

De Open Universiteit staat in het lijstje van de veertien Nederlandse universiteiten overall op de tweede plaats met een score van 72 punten en mag daarmee het kwaliteitszegel '2e plaats Beste universiteit 2016' voeren. Dit blijkt uit de Keuzegids universiteiten 2016 die 2 november 2015 is verschenen. Wageningen Universiteit staat op de eerste plaats met 75 punten en nummer drie is de Technische Universiteit Eindhoven met 65 punten.

Waarderingen
De Keuzegids heeft zes van de zeven bacheloropleidingen die de Open Universiteit (OU) aanbiedt, beoordeeld. Naast het feit dat de OU tweede in de lijst van beste universiteiten staat, krijgt de bachelorstudie Milieu-natuurwetenschappen van de OU het kwaliteitszegel 'Topopleiding 2016' in de gids vanwege de hoge score. Daarnaast zijn de OU-bachelors Psychologie, Rechtsgeleerdheid en Bedrijfskunde de beste opleidingen in deze studierichtingen en staan de bacheloropleidingen Cultuurwetenschappen, Informatica en Milieu-natuurwetenschappen op de tweede plaats in de ranglijsten. Vooral de inhoud van het programma, docenten, wetenschappelijke vorming, studeerbaarheid en communicatie met studenten worden bij deze bacheloropleidingen positief gewaardeerd.

Student- en expertoordelen
De Keuzegids Universiteiten 2016 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2015 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Juliette van de Ven, communicatieadviseur aan de Open Universiteit, tel. 045-5762345 en e-mail juliette.vandeven@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit staat op www.ou.nl

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234