Int. Campaign for Tibet blij met uitspraken Koning over mensenrechten

"Minister Koenders moet zich nu inzetten voor Tibetaanse gevangenen"

Amsterdam - International Campaign for Tibet (ICT) is verheugd dat Koning Willem-Alexander de mensenrechten meerdere malen publiekelijk onder de aandacht heeft gebracht tijdens zijn recente staatsbezoek aan China. ICT roept minister Koenders -onder andere via www.stopchina.nl- op om het lot van de honderden politieke gevangenen in Tibet nu de nodige aandacht te geven.

"De uitspraken van de Koning geven een belangrijk signaal aan de Tibetanen in Tibet die dagelijks de Chinese repressie meemaken", aldus Tsering Jampa, directeur van ICT. International Campaign for Tibet staat achter de uitspraak van de Koning dat goede handelsbetrekkingen een constructieve dialoog over mensenrechten niet in de weg hoeven te staan.

Tsering Jampa: "Minister Koenders heeft zich altijd een fel tegenstander getoond van de onderdrukking van Tibet door China. Het is nu aan de minister om de daad bij het woord te voegen en het lot van politieke gevangenen in Tibet onder de aandacht te brengen, wat zij verdienen." In Nederland sprak minister Koenders zich in het verleden duidelijk uit over de rechten van het Tibetaanse volk. (Zie voor interview met Koenders, http://stopchina.nl/)

Tot nu toe hebben al 10.000 mensen de petitie www.stopchina.nl ondertekend, waarmee minister Koenders wordt opgeroepen zich in te zetten voor de gevangenen. Er zijn nog veel meer handtekeningen nodig om de martelingen in Tibet door China te stoppen. De petitie wordt op 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, overhandigd aan minister Koenders.

Naar schatting 600 Tibetanen worden op dit moment vastgehouden door China. Sinds 2009 kwamen 15 Tibetanen om het leven als gevolg van martelpraktijken. Deze zomer nog overleed de Tibetaanse boeddhistische leider Tenzin Delek Rinpoche als gevolg van martelingen in een Chinese gevangenis in Tibet.

Zie voor interview met Koenders, http://stopchina.nl/

perscontact:
Shiba Degenhart, Campaign Manager: 06-41012687

International Campaign for Tibet

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.savetibet.org/nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234