Ecorys ontwikkelt intermodale planner voor Havenbedrijf Amsterdam

De intermodale planner helpt de haven van Amsterdam bij zijn groeidoelstellingen door duidelijk de voordelen te laten zien van multimodaal transport dat gebruikmaakt van de haven. Bedrijven die gebruikmaken van de haven kunnen besparen op transportkosten, terwijl ook het milieu wordt gespaard. De intermodale planner toont de optimale route naar vrijwel alle lokaties in Europa en ontsluit daarmee het intermodale achterland van de havens in de regio IJmond (Amsterdam, Beverwijk, IJmuiden, Velsen en Zaandam). Op 29 oktober 2015 gaat de planner van het Havenbedrijf Amsterdam online: zie http://intermodalplanner.portofamsterdam.com

Naast ligging en diepgang zijn goede -intermodale- achterlandverbindingen bepalend voor de concurrentiekracht van een haven. De Amsterdamse haven is met een goederenoverslag van ruim 97 miljoen ton per jaar de tweede haven van Nederland en de vierde haven van West-Europa. Havenbedrijf Amsterdam is het derde havenbedrijf dat gebruikmaakt van het door Ecorys ontwikkelde Intermodal Links. Intermodal Links is de eerste onafhankelijke, online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen ruim 800 terminals in 48 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 11.000 directe verbindingen. Onlangs is de 130ste intermodale operator toegevoegd aan de zoekmachine.

Sinds de lancering van Intermodal Links in mei 2013, is het aantal intermodale transport operators in de planner verdrievoudigd. Intermodal Links is als web-based plug-in beschikbaar om de intermodale (achterland)verbindingen van zeehavens, logistieke regio's of terminals te promoten. De bediening lijkt op de Google routeplanner en is gebruiksvriendelijk. Kijk op www.intermodallinks.com om een indruk van de mogelijkheden te krijgen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Over Ecorys:
Met ons werk willen we een zinvolle bijdrage leveren aan maatschappelijke thema's. Wij bieden wereldwijd onderzoek, advies en projectmanagement en zijn gespecialiseerd in economische, maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. We richten ons met name op complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken en bieden opdrachtgevers in de publieke, private en not-for-profit sectoren een uniek perspectief en hoogwaardige oplossingen. We zijn trots op onze 80-jarige bedrijfsgeschiedenis. Onze belangrijkste werkgebieden zijn: economie en concurrentiekracht; regio's, steden en vastgoed; energie en water; transport en mobiliteit; sociaal beleid, bestuur, onderwijs, en gezondheidszorg. Wij hechten grote waarde aan onze onafhankelijkheid, integriteit en samenwerkingspartners. Ecorys-medewerkers zijn betrokken experts met ruime ervaring in de academische wereld en adviespraktijk, die hun kennis en best practices binnen het bedrijf delen en met internationale samenwerkingspartners. Meer over Ecorys: www.ecorys.nl.

Ecorys
Jeroen Bozuwa
Ecorys / Intermodal Links
T 010 453 88 00
E jeroen.bozuwa@ecorys.com

ECORYS Nederland BV

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.ecorys.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234