Benelux distributeur GANT vraagt faillissement aan

Aandeelhouders starten juridische procedure tegen GANT AB

AMERSFOORT, 29 oktober 2015 - Fashion Concept Group, de distributeur voor de Benelux van GANT kleding en producten heeft vandaag faillissement aangevraagd. De enige activiteit van Fashion Concept Group is import en distributie van GANT kleding en producten in de Benelux. Inmiddels zijn de 132 medewerkers geïnformeerd over het faillissement.

Net als velen in de kledingindustrie heeft Fashion Concept Group de laatste jaren last gehad van de economische crisis. Om het slechte tij te keren, hebben het management en de aandeelhouders twee jaar geleden een rigoureuze reorganisatie ingezet. Hierdoor was de distributeur voor de Benelux op weg om weer winstgevend te zijn met vooruitzicht voor een positieve EBITDA voor 2015. Helaas trad in dezelfde periode een nieuwe directie aan bij het hoofdkantoor van GANT AB in Zweden met een andere agenda.

GANT AB verantwoordelijk gehouden voor faillissement
Ronald Versluis, CEO van Fashion Concept Group: "In plaats van hun 30-jaar lange relatie als distributeur in de Benelux de kans te geven om weer winstgevend te zijn, heeft GANT AB ons het vuur aan de schenen gelegd. Wij hebben er werkelijk alles aangedaan, helaas zonder resultaat, om tot een overeenkomst met GANT AB te komen. We hebben tot het laatst toe in het merk geïnvesteerd, maar nu blijkt dat GANT AB een andere agenda had. Het is spijtig dat zij niet open hebben gestaan voor alternatieve oplossingen. Hun machtspositie hebben zij gebruikt om een einde te maken aan ons 30-jaar lange distributeurschap." De aandeelhouders van Fashion Concept Group houden GANT AB verantwoordelijk voor het faillissement en hebben een juridische procedure tegen GANT AB gestart.

Sinds 1984 actief in de Benelux
Fashion Concept Group is een onafhankelijke distributeur met particuliere aandeelhouders. De distributeur is in 1984 opgericht. Fashion Concept Group heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en heeft eigen GANT winkels in Zeist, Breda, Maastricht en in Waveren en Brussel in België. De distributeur heeft ook zijn eigen outlet stores in Lelystad, Roermond en in Maasmechelen en Messancy in België.

GANT AB Sweden
Het van origine Amerikaanse sportmerk GANT, is een familiebedrijf. Patrik Nilsson, de nieuwe CEO, is op 1 augustus 2014 aangetreden. Het hoofdkantoor van GANT AB is gevestigd in Zweden. De omzet in 2014 bedroeg USD 980.000.000. GANT is actief in 70 landen.

Press Affairs

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234