Verzekering dieselauto's tot 200 euro per jaar duurder

Amsterdam, 29-10-2015 - Het verzekeren van een dieselauto is gemiddeld 32 procent duurder dan het verzekeren van een benzineauto. Het premieverschil komt voor particulieren neer op zo'n 200 euro per jaar, blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl.

Een personenauto verzekeren kan met drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en allrisk. Bij de minimaal verplichte WA verzekering is de dieselvariant 22 procent duurder om te verzekeren dan de benzinevariant. Bij de WA+ verzekering is dit verschil 32 procent en bij de allrisk verzekering loopt dit verschil zelfs op tot 36 procent.

Gemiddelde maandelijkse premie per dekking

WA
Benzine: 19,14 euro
Diesel: 23,32 euro
Verschil: 4,18 euro

WA+
Benzine: 26,06 euro
Diesel: 34,43 euro
Verschil: 8,37 euro

Allrisk
Benzine: 44,95 euro
Diesel: 61,09 euro
Verschil: 16,14 euro

Methodiek en statistieken te vinden bij bron: https://www.autoverzekering.nl/nieuws/verzekering-...

Gereden kilometers minder relevant
Naast het verschil in dekking is er ook naar het jaarlijks aantal gereden kilometers gekeken. Hoe meer kilometer de auto per jaar aflegt, des te hoger de premie wordt. Het relatieve verschil tussen de premies van een dieselauto en een benzineauto blijft echter nagenoeg hetzelfde. Bij 10.000 kilometer per jaar is het gemiddelde verschil namelijk 33,3 procent en bij 25.000 kilometer per jaar is het premieverschil tussen benzine en diesel gemiddeld 32 procent.

Verzekeringskosten meenemen in overweging tussen benzine of diesel
Motorrijtuigenbelasting, brandstofkosten, afschrijving en onderhoud zijn allemaal aspecten waar mensen rekening mee houden als zij de keuze hebben tussen een benzine- of dieselauto. ''Weinig mensen staan echter stil bij het verschil in verzekeringskosten, waardoor de vergelijking onvolledig is'', zegt verzekeringsexpert Cris Jutte.

Overgrote meerderheid Nederlanders rijdt op benzine
Van de Nederlandse personenauto's rijdt 80 procent op benzine en 16 procent op diesel volgens het CBS. De overige 4 procent wordt gevormd door elektrische en hybride auto's (2 procent) en auto's die rijden op LPG (2 procent).

Over Autoverzekering.nl
Het doel van Autoverzekering.nl is om de consument te helpen bij het vinden van de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit, maakt Autoverzekering.nl de markt transparanter en voor de consument inzichtelijker.

Geplaatst in:

Autoverzekering.nl

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234