3 november: première Manhattan 2 met Katja Herbers bij Film1

AMSTERDAM, 28 OKTOBER 2015 - Op dinsdag 3 november gaat in Nederland bij Film1 het tweede seizoen van de spannende dramaserie Manhattan in première. De serie, over het Manhattan-project tijdens WO II in de VS, blinkt uit in een sterke balans van historische feiten en fictie. Vrijwel direct na de release in de VS brengt Film1 de serie naar Nederland.


Vorig jaar maakte de Nederlandse Katja Herbers haar Amerikaanse debuut in de serie Manhattan. Dit jaar kruipt ze opnieuw in de rol van Amerikaanse natuurkundige die als onderdeel van een groep briljante wetenschappers in de woestijn van New Mexico in volledige beperking werkt aan de atoombom; het 'Manhattan-project'.

De serie Manhattan volgt de ingewikkelde levens van de inwoners van Los Alamos in New Mexico, tijdens hun missie om de eerste atoombom in de geschiedenis te ontwikkelen. Opgesloten in 's werelds meest geheime stad, hebben de wetenschappers en hun familie hun vrijheid ingeleverd. Ze zetten relaties op het spel en brengen zelfs hun gezonde verstand in gevaar in deze poging die ene oorlog te beëindigen, terwijl ze de volgende inluiden: de Koude Oorlog. Tegelijkertijd dreigen geïnfiltreerde spionnen en de overheersende paranoia het project van binnenuit te vernietigen.

Katja Herbers (Mannenharten, Divorce) speelt de rol van Helen Prins, de enige vrouwelijke wetenschapper van het kernteam dat de atoombom ontwerpt. Andere acteurs zijn John Benjamin Hickey, Neve Campbell, Rachel Brosnahan, Ashley Zukerman en Harry Lloyd.

Spraakmakende series bij Film1 ook On Demand, via tablet en mobiel
Liefhebbers van topseries komen bij Film1 volop aan hun trekken. Zo zijn recentelijk successeries als The Bridge III, The Legacy 2, Engrenages 5 en Rectify 3, in navolging van de eerdere seizoenen, in première gegaan. De series en films van Film1 zijn te zien via 5 kanalen, en on demand via de settopbox op televisie, via internet op pc of laptop en met de Film1 app op tablet en mobiele telefoon.

Nederlandse première bij Film1: vanaf dinsdag 3 november (on demand en lineair). Info en trailers: http://www.film1.nl/films/46026-Manhattan.html

Geplaatst in:

Over Film1: Film1 zendt 24 uur per dag film1 en series uit op vijf gethematiseerde kanalen: Film1 Première, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight en Film1 Sundance. Film1 biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven - van kassuccessen tot onafhankelijke films, evenals recente series, documentaires en concertregistraties.
Naast de vijf lineaire kanalen zijn de films en series van Film1 on demand te zien via de settopbox, online via Film1.nl of via de Film1 app voor smartphone en tablet. Film1 kijk je waar en wanneer je wilt.

Voor meer informatie over MANHATTAN 2 bij Film1 kunt u contact opnemen met:
Bart van Hal: bart_van_hal@film1.spe.sony.com

Film1

plaats:
AMSTERDAM

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234