Tandartskliniek Smile2go test als eerste nieuwe lach

Cosmetische rage uit Duitsland en VS nu ook overgeslagen naar Nederland

Rotterdam, 28 oktober 2015 - In landen als Duitsland, de VS, Brazilië en Zuid-Korea is het al een rage. Voortaan kunnen ook Nederlanders hun nieuwe lach laten testen bij een tandartsenpraktijk, voordat ze besluiten tot een cosmetische behandeling om hun gebit of tanden mooier te maken. Tandheelkundig centrum Smile2go in Rotterdam biedt als eerste in Nederland zogeheten Testeneers aan, waarmee mensen snel en eenvoudig kunnen zien hoe hun nieuwe lach eruit zal zien.

Daarna kunnen ze kiezen voor een cosmetische behandeling met facings en veneers, waarbij dunne schildjes van porselein of composiet permanent op de tanden worden geplaatst. Ook orthodontie of andere behandelingen voor mooiere tanden zijn mogelijk.
Cosmetische tandheelkundige behandelingen zijn in Nederland al vele jaren mogelijk, maar worden slechts mondjesmaat toegepast. Voor veel mensen is de drempel voor een cosmetische behandeling te hoog. Ook durven ze de hoge kosten niet aan zonder te weten hoe het eindresultaat eruit ziet.
Smile2go wil die drempel verlagen. Met behulp van speciaal op maat gemaakte, kunststof Testeneers is het mogelijk om relatief eenvoudig en tegen lagere kosten te laten zien hoe iemands nieuwe lach eruit zal zien. Op basis daarvan kunnen mensen beslissen of een cosmetische behandeling zin- of waardevol is.

,,Uit onderzoek blijkt dat 49 procent van de mensen als eerste naar iemands lach kijkt en daarna pas naar ogen, haar of kleding," zegt initiatiefnemer Tom Huigen van Smile2go. ,,Voor tandartsen staan gezondheid en functie van het gebit op nummer 1 en dat is terecht. Omdat ze vooral daar mee bezig zijn, is de esthetiek van het gebit vaak ondergeschikt, maar de consument vindt dat wel heel belangrijk. Daarom proberen wij een goede balans te vinden tussen de gezondheid en het cosmetisch uiterlijk van tanden."

Het testen van een stralend witte lach is in veel landen gemeengoed geworden. Met name in Duitsland is het populair onder de naam 'Laecheln2go'. Die telt inmiddels twintig vestigingen en in een stad als Berlijn komen dagelijks tientallen mensen hun lach testen.
In Rotterdam heeft Smile2go een team van tandartsen, implantoloog en andere experts klaar staan. De praktijk biedt klanten eerst een gratis Smile-Analyse, waarbij wensen worden besproken en foto's worden gemaakt. Met de speciaal ontwikkelde Smile-Analyse app analyseert Smile2go vervolgens de harmonie van de huidige tanden en laat het zien welke verbeteringen er mogelijk zijn. In de korte tijd dat de praktijk open is hebben daar al dertig mensen gebruik van gemaakt. 25 Mensen hebben ervoor gekozen om met de tijdelijke Testeneers hun nieuwe lach te testen, bijvoorbeeld tijdens een presentatie of een feest.
Huigen: ,,Steeds meer mensen houden tot op hogere leeftijd hun eigen tanden en steeds minder mensen krijgen dus een kunstgebit. Tanden blijven wel gezond, maar worden niet altijd mooier. Daarom zijn steeds meer mensen niet tevreden met hun tanden en vinden ze hun lach niet mooi. Vanwege onnodige angst of kosten kiezen ze niet voor een cosmetische behandeling. Ook is het eindplaatje na behandeling voor hen vaak nog te abstract. Smile2go zorgt ervoor dat ze er meer vertrouwen in krijgen."

https://youtu.be/EDIIQEeYX0A

Geplaatst in:

Smile2go

plaats:
ROTTERDAM

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234