Wie is de grootste snurker van Nederland 2015?

De Kliniek voor Snurken en Apneu roept 28 oktober uit tot de nationale dag van de snurker en geeft hiermee het startschot voor de zoektocht naar de grootste snurker van Nederland.

Al 7 jaar gaat de Kliniek voor Snurken en Apneu opzoek naar de grootste snurker van Nederland.
Het uitroepen van deze dag is niet enkel ludiek, maar vooral om het taboe rondom snurken te doorbreken en het probleem meer bespreekbaar te maken.

Van alle Nederlandse snurkers is 60% man en 40% vrouw.
Onder vrouwen zijn de sociale problemen omvangrijker dan bij mannen.
Vrouwen vinden snurken niet charmant, sexy en zelfs tijdens vriendinnen uitjes schamen zij zich hier duidelijk voor.

Om het snurken uit de taboesfeer te halen, op te lossen en onder de aandacht te brengen, organiseert de Kliniek voor Snurken en Apneu daarom ook dit jaar niet enkel de zoektocht naar de grootste snurker maar benoemt de snurkkliniek 28 oktober ook uit tot de dag van de snurker, vooral om het snurkprobleem onder de aandacht te brengen bij snurker en niet-snurker.

De dag van de snurker is er enerzijds om aandacht te vestigen op het snurkprobleem en de fysieke klachten welke daarmee gepaard kunnen gaan, anderzijds ook om ''sociale aandacht'' te geven aan de niet-snurker en zo voor hem/haar het probleem meer bespreekbaar te maken.

''Snurken is een groot maatschappelijk probleem in Nederland. Zo'n 4 miljoen mensen snurkt, maar toch blijkt het nog steeds een lastig gespreksonderwerp. Via de dag van de snurker hopen we mensen er van bewust te maken dat je anno 2015 niet meer hoeft rond te lopen met dit vervelende probleem.'' Aldus Olivier Tielemans, woordvoerder van de Kliniek voor Snurken en Apneu.
Oproep:
Stuur een geluidsopname (MP3) of een filmpje van jezelf of je snurkende partner naar info@snurken.org en maak kans op een geheel gratis en speciaal op maat gemaakte snurkbeugel tegen snurken en apneu!

Kijk voor de voorwaarden op: www.snurken.org.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland
Woordvoerder: O. Tielemans
Tel. 020.7192300

Kliniek voor Snurken Apneu Nederland

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234