Lancering Luminette(tm): 's werelds eerste lichttherapie bril

Een bewezen oplossing voor mensen die last hebben van winterdepressie, slaapproblemen en meer

Brussel, 28 oktober 2015 - Het begin van herfst en winter is voor miljoenen mensen een moeilijke periode. De verandering van seizoen brengt vaak een verandering in hun lichamelijke en geestelijke gezondheid met zich mee, vanwege het kleinere aantal uren zonlicht.

Maar de Belgische onderneming Lucimed biedt een nieuwe, draagbare oplossing voor hen die aan seizoengebonden aandoeningen lijden: de Luminette, de eerste lichttherapie bril.

De Luminette is ontwikkeld na vier jaar academisch onderzoek. Het betreft een draagbaar lichttherapietoestel dat een bewezen oplossing biedt voor winter depressie, ofwel seizoengebonden gemoedsaandoeningen, slaapstoornissen en problemen met het circadiaanse ritme (jetlag en nachtdienst).

De Luminette wordt, in tegenstelling tot traditionele lichttherapietoestellen, waarbij de gebruiker voor de lichtbron stilstaat, gedragen als een bril net boven de ogen. De bril kan in huis of op het werk gedragen worden. Twintig minuten per dag is genoeg om problemen tijdens de maanden van beperkt zonlicht te vermijden.

Er is ook een Luminette-app, die herfaseringsprogramma's voor de biologische klok voortbrengt op basis van algoritmes ontwikkeld door chronotherapeut Roland Pec. Deze programma's omvatten alle bekende chronobiologische instrumenten: blootstelling aan licht, vermijden van licht, innemen van melatonine, slaap, enz.

"Wij zijn enthousiast dat we Luminette aan de wereld kunnen voorstellen en mensen helpen die tijdens de herfst- en wintermaanden gezondheidsaandoeningen hebben," zei Eric Delloye, Algemeen Directeur van Lucimed, die Luminette in België vervaardigt. "Wij leven in een actieve maatschappij en Luminette is ontworpen om een oplossing te bieden aan mensen in hun druk bezette leven."

Het blauw-verrijkte licht 1.500-lux is afkomstig van LEDs. Het gaat via de diffractielens naar binnen en stimuleert het netvlies, zonder het gezichtsvermogen aan te tasten. Het licht schijnt neerwaarts in de ogen, net als in het geval van zonlicht.

De receptoren in de ogen sturen vervolgens een signaal naar de regulator van de circadiaanse klok, waardoor de afscheiding van melatonine wordt stopgezet met als gevolg een natuurlijk 'ontwaken' van alle systemen van het lichaam.
Luminette is vrij van infrarode of UV-straling en geclassificeerd als een veilig product voor de ogen, in overeenkomst met de norm IEC 62471.

Het product is voor de verkoop verkrijgbaar via www.myluminette.com/nl en in bepaalde apotheken. Luminette is ook beschikbaar voor een proefperiode van 1 maand.

Geplaatst in:

Lucimed

plaats:
Brussel

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234