Human Concern introduceert eerste editie Eetstoornis Bewust Zijn Dag

Amsterdam, 27oktober 2015 - Zaterdag 28 november organiseert Stichting Human Concern, Centrum voor eetstoornissen, de eerste editie van de Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015 (EBZ) voor mensen met een eetstoornis en hun naastbetrokkenen. Het thema van deze dag is De wanHoop nabij. Op deze dag wil de stichting mensen met een eetstoornis de boodschap meegeven dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is. Door middel van inzicht te krijgen en vervolgens te werken aan de oorzaken van hun eetstoornis leren cliënten wie ze zijn, hoe ze trouw aan zichzelf kunnen blijven en hun eigen leven vorm kunnen geven.

Programma
Diverse GGZ-professionals op het gebied van eetstoornissen spreken tijdens de EBZ-Dag 2015, ook kunnen bezoekers workshops volgen die begrip en inzicht geven of juist ervaringen delen. Er is een kunstexpositie waar cliënten hun eetstoornis hebben uitgebeeld, een theatervoorstelling en een optreden van zangeres Michelle Courtens. Aan het einde van de dag interviewt dagvoorzitter en Ervaringsprofessional (GGZ-professionals die zelf een eetstoornis heeft overwonnen) Helena Zorge de ervaringsdeskundige GTST-actrice Marly van der Velden. Meer informatie over het programma is te vinden op de website: http://ebzdag2015.humanconcern.nl/programma of via de promotiefilm https://youtu.be/UUNw4RZB3Bk


Aanmelden
De EBZ-Dag 2015 vindt plaats op zaterdag 28 november in Theater De Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE in Amsterdam. Inschrijven kan via http://ebzdag2015.humanconcern.nl/inschrijven. Toegangsprijs tot 1 november is Euro 20,-. Wie zich na 1 november inschrijft betaalt Euro 25,-. De toegang is inclusief lunch.


-----------------------------------------------------------------------------------
Over Stichting Human Concern
Stichting Human Concern - Centrum voor eetstoornissen, is een gespecialiseerde GGZ-instelling, die er continu naar streeft om de beste behandeling voor alle eetstoornissen te bieden op zes vestigingen met negentig medewerkers. Human Concern werkt met Ervaringsprofessionals(r). Dit zijn GGZ-professionals, die tevens ervaringsdeskundig (genezen van een eetstoornis) zijn. Het beste uit twee werelden. Naast het professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid behandelt Human Concern eetstoornissen vanuit een eigen visie. Deze visie is ontstaan vanuit de eetstoornis zelf en is gericht op duurzaam herstel. zie voor meer informatie www.humanconcern.nl

Geplaatst in:

NIET VOOR PUBLICATIE:
Meer informatie over dit bericht:
Human Concern, Centrum voor eetstoornissen
Marlies Göbel 020-6106224

Stichting Human Concern

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234