Miljoenenschadeclaim tegen LinkedIn inzake add connections app

Alphen aan den Rijn, 27 oktober 2015 - 5 miljoen Nederlandse gebruikers van LinkedIn kunnen mogelijk 500 tot 1.150 Euro per gedupeerde schade vergoed krijgen van LinkedIn. Dit vanwege het versturen van ongewenste e-mails door laatstgenoemde. Al eerder werd bekend dat LinkedIn, voor dezelfde vergrijpen in de VS, reeds 13 miljoen dollar beschikbaar heeft gesteld om benadeelde LinkedIn leden tegemoet te komen.

LinkedIn stuurde te veel e-mail namens gebruiker die de Add Connection-functionaliteit hadden gebruikt tussen september 2011 en oktober 2014. LinkedIn leden gaven de opdracht om persoonlijke e-mailcontacten door te zoeken op zoek naar nieuwe LinkedIn-connecties. Het illegale aspect hieraan is dat de herinneringsmails die LinkedIn stuurde naar de e-mailcontacten, met naam en foto erbij van de uitnodiger, ongeoorloofde spam was en ordinair reclame maakte met identiteit van de leden, buiten hen om. LinkedIn schikte onlangs nog met een advocatenkantoor in de VS hiervoor, waarbij maximaal 1500 dollar per gebruiker/lid uitgekeerd kon worden.

Corpocon Legal BV heeft vandaag www.linkedin-schadeclaim.nl online geplaatst, omdat de schadeclaim niet ophoudt bij de VS doch wereldwijde gelding heeft. 5 miljoen Nederlandse Linkedin gebruikers mogen ook claimen.
Het Hof in de VS had al besloten dat iedereen die binnen de aanklacht past in de schikkingsgroep valt, vandaar nu deze massaclaim van minimaal tientallen miljoenen euro's aan schade in Nederland ten behoeve van miljoenen Nederlandse LinkedIn gebruikers die ook werkelijk de add connections-app hadden ingeschakeld.

Orlando Kadir, eigenaar en schadejurist van Corpocon Legal, .." na weken intensief overleg met Nederlandse en Amerikaanse ( American Association of Justice) advocaten en juristen zijn wij na de laatste positieve berichten hierover vanuit LinkedIn, zij nemen de verantwoordelijkheid al wel en zullen reeds uitkeren aan vele gebruikers in de VS, de mening toegedaan dat wij ook succesvol in Nederland LinkedIn kunnen dagvaarden inzake deze claims. Wij roepen LinkedIn echter op om deze kwestie ook met ons kantoor in der minne, behoorlijk en netjes in Nederland te schikken. In het belang van met name LinkedIn."

Corpocon Legal verzoekt zoveel mogelijk Nederlandse Linkedin gebruikers (zowel zakelijk als privé) zich kosteloos aan te melden op www.linkedin-schadeclaim.nl. ..Orlando Kadir herhaald .." Vanuit een collectief een grote vuist maken tegen Linkedin vanuit een Nederlandse jurisdictie zal ervoor zorgen dat de leden/gebruikers goed tegemoet gekomen zullen worden naar Europees Recht, met vergoedingen tot maximaal 1200 euro..."

www.linkedin-schadeclaim.nl

Geplaatst in:

Noot voor de Redactie
- Orlando Kadir
- 0172 532 434
- orlandokadir.nl
- corpocon.com

Fotobijschrift:
Orlando Kadir / senior legal counselor inzake dit dossier bij Corpocon Legal BV.
Bovenstaande foto is vrij van rechten en beschikbaar gesteld door CCL BV en kan vrij gepubliceerd worden door de media.
Rechten vallen enkel toe CCL BV toe.

Corpocon Legal BV

plaats:
Alphen aan den Rijn
website:
http://corpocon.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234