Nolte Opslagsystemen wil COA helpen met effectieve inrichting azc’s

De Goorn, 27 oktober 2015 - Op zaterdag 24 oktober is de crisisopvang voor de vluchtelingen in sporthal De Kreek in Zwaag verhuisd naar Schagen. Daarvoor zat de grootste groep vluchtelingen negen dagen in Monnikendam. De crisisopvang in Zwaag duurde ook slechts 72 uur, voordat alles in busjes naar Schagen werd verhuisd. Door gebrek aan opvangcapaciteit worden mensen van hot naar her gesleept.
Door de situatie in Zwaag zag Manuel Villena, eigenaar van Nolte Opslagsystemen, de mogelijkheden: "Wij kunnen snel en relatief goedkoop extra etages in bijvoorbeeld een sporthal bouwen. Zo ontstaat er al snel drie keer zoveel ruimte. En is de extra ruimte niet meer nodig? De vloeren zijn demontabel, wij halen ze net zo snel weg als dat ze zijn opgebouwd." Villena noemt dit de daadkracht waar veel bestuurders om zitten te springen. "Want tijd om te wachten totdat de bestemmingsplannen zijn gewijzigd hebben we eigenlijk niet."

Graag in gesprek met het COA
Door de verhoogde instroom van heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) snel extra opvangcapaciteit nodig. Doordat Nolte opvanglocaties effectiever kan inrichten, kan het COA naar minder locaties zoeken. Neemt de druk op de tijdelijke opvang af, dan helpt Nolte het COA ook graag verder met de effectieve inrichting van de asielzoekerscentra (azc's). "Ook voor de definitieve opvang zijn onze entresolvloeren een prima oplossing. De aangeschafte vloeren kunnen gewoon verhuisd worden van de tijdelijke naar de definitieve opvang. "Dat scheelt enorm veel tijd en geld. En dat is iets waar iedereen in Nederland bij gebaat is. Wij hopen daarom dat wij de gemeentes en het COA kunnen verder helpen", aldus Villena.

Geplaatst in:

Nolte Opslagsystemen
Schoffel 1
1648 GG De Goorn

Nolte Opslagsystemen

plaats:
De Goorn

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234