Full Circle Law onderzoekt openbaar bod op Koninklijke Ten Cate

Full Circle Law, een advocatenkantoor te Amsterdam, gespecialiseerd in ondernemings- en financieel recht, onderzoekt het openbaar bod op Koninklijke Ten Cate N.V. door een consortium van private equity investeerders onder leiding van Gilde Buy Out Partners.

Amsterdam - 27 oktober 2015 -- Op woensdag 21 oktober 2015 heeft Tennessee Acquisition B.V. ('Tennessee'), een consortium van investeerders onder leiding van Gilde Buy Out Partners, waaronder Parcom Capital en ABN Amro Participaties, een openbaar bod gelanceerd van Euro 24,60 per aandeel in contanten op alle uitstaande aandelen van Koninklijke Ten Cate N.V. ('Ten Cate'). Het consortium waardeert de aandelen van Ten Cate daarmee op ongeveer Euro 675 miljoen.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ten Cate ondersteunen het bod en bevelen het unaniem aan.

Full Circle Law's onderzoek richt zich op de inrichting van het verkoopproces, de hoogte van het bod en de informatievoorziening aan de aandeelhouders.
Ten minste één analist hanteerde een koersdoel voor Ten Cate dat substantieel hoger ligt dan de prijs die door Tennessee geboden wordt.

De heer L. de Vries, CEO van Ten Cate, treedt op in vier hoedanigheden en lijkt conflicterende belangen bij het openbaar bod te hebben: als huidig en toekomstig bestuurder van Ten Cate, als lid van de Steering Committee wiens taak het was het openbaar bod te evalueren en te onderhandelen, als aandeelhouder van Ten Cate en als toekomstig participant in Tennessee - en dus als (mede-)uitbrenger van het openbaar bod. Ook de heer E. Ten Cate heeft verschillende petten op. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van Ten Cate en tevens lid van voornoemde Steering Committee, terwijl het de bedoeling is dat een door hem gecontroleerde 'Ten Cate Family Investment Company' een beoogd belang van ongeveer vijf procent in Tennessee zal verkrijgen - en hij dient dus eveneens als (mede-)uitbrenger van het openbaar bod te worden gezien.

De onderzoeksvragen zijn onder meer of de transactie tussen Ten Cate en Tennessee op een juiste wijze tot stand is gekomen, of de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen te dien aanzien hun taken behoorlijk hebben vervuld, of de Steering Committee goed was samengesteld en naar behoren functioneerde, of de overeengekomen biedprijs de waarde van de onderneming van Ten Cate redelijk reflecteert of dat deze nadelig is beïnvloed door de wijze waarop het verkoopproces door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen is ingericht, en of alle aandeelhouders juist en volledig zijn geïnformeerd en over alle relevante informatie beschikken om zich een oordeel te vormen over het voorgestelde openbaar bod op Ten Cate.

Bron: Full Circle Law

Geplaatst in:

FULL CIRCLE LAW 

Vondelstraat 11 G
1054 GC Amsterdam
tel:  +31 20 261 0788
fax: +31 20 612 8086
e-mail: info@fcircle.nl  
website: www.fcircle.nl

Full Circle Law

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234