Campen Auktioner veilt zeldzame collectie van 26 klassieke auto's die zijn ontdekt in een Deense schuur

RANDERS, Denemarken, October 25, 2015 /PRNewswire/ --Oorspronkelijk was dit het bekende verhaal van een enthousiaste verzamelaar van klassieke auto's die ze gewoon bewaarde op zijn boerderij. Bovendien had deze verzamelaar de ambitie een museum voor klassieke auto's op te richten. Toen zijn schuren vol raakten ging de deur echter dicht en kwam die droom ten einde.   
     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151023/279892 )

    (Video: https://www.youtube.com/watch?v=4SgOv580-nE ) 
Toen de verzamelaar onlangs overleed, 15 jaar na het sluiten van de schuurdeur, werd de veiling van de auto's overgelaten aan Campen Auktioner, het Deense veilighuis dat bekend staat om schuurvondsten zoals deze, en dat alleen al in 2015 twee soortgelijke collecties heeft geveild.
Een echte schuurvondst bestaat uit auto's die hebben stilgestaan in de tijd en die vrij zeldzaam zijn, waardoor vaak internationale aandacht ontstaat. Deze schuurvondst kwam precies op het juiste moment, omdat er nog nooit zoveel interesse is geweest voor originele en onaangetaste auto's als op dit moment.
Auto's worden zelden in zo'n goede staat gevonden als bij deze schuurvondst: de auto's waren bedekt met jaren van stof, spinrag en vuil. Toch stonden ze zó dicht op elkaar gepakt dat veel werk en speciaal gereedschap nodig waren om ze uit de schuur te halen. In de loop der jaren was de vegetatie rond de gebouwen hoog gegroeid waardoor de schuurdeur alleen met behulp van een kettingzaag geopend kon worden. Jarenlang had niemand deze collectie gezien.
Auto na auto werd naar buiten gesleept om verrassend stevige auto's te onthullen. Precies het soort onaangetaste originele auto's dat de basis kan vormen voor een grondige restauratie om ze te herstellen in hun oude glorie.
De 26 auto's zijn voornamelijk uit de jaren '20 tot met '40, aangevuld met enkele auto's uit de jaren '50. Een aantal werden naar verluidt gerestaureerd voordat ze werden weggezet, maar aan alle auto's is werk nodig om ze weer tot leven te brengen.
Dit gaat zeker op voor een zeldzame Renault Celtaquatre uit 1934-35, die buiten de schuur onder een afdekzeil heeft gestaan. De auto, die bijna één geworden was met de natuur, heeft een toegewijde nieuwe eigenaar nodig, maar heeft toch veel interesse aangetrokken vanwege zijn zeldzaamheid.
Een zeldzame Ford T uit 1926, die werd tentoongesteld op de grootste beurs voor klassieke auto's in Denemarken gedurende een weekend in oktober, zorgde voor veel intense interesse en discussie onder het publiek.
Alle auto's worden geveild op het hoofdkantoor van Campen Auktioner in Randers, Denemarken op 3 november 2015
Video: http://ow.ly/TGLcY Catalogus: http://ow.ly/TsgL8 Meer foto's: https://instagram.com/campenauktioner Veilinghuis: http://www.campenauktioner.dk
Contactpersoon: Annette Kjaer, +45-22-543-543 pr@campenauktioner.dk


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151023/279892


Campen Auktioner

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234