Minister Koenders op de Voetbalmuur in Beijng

25 oktober. Het Koninklijk paar is deze week op economische missie in China, met als voornamelijke focus het versterken van de economische relatie tussen Nederland en China. Om het belang van onze bilaterale winstgeving te benadrukken, liep koning Willem Alexander vanochtend een programma af met daarin de voetbalsport als centrale focus. Zo waren niet alleen voetbalhelden Edwin van der Sar en Wesley Sneijder aanwezig, maar was er ook een showcasing van de interactieve voetbalmuur, ontworpen en geproduceerd door een Nederlands bedrijf (Yalp).

Nederland is zeer interessant voor China om verscheidene redenen, ook omdat China een land is met bijzondere interesse in voetbal. Dankzij de reputatie als broedplaats voor 's werelds beste internationale voetballers, ziet China ons land als interessant bondgenoot. Aangezien het land zelfs oogt op een Wereld Kampioenschap, wordt er veel in de sport geïnvesteerd.

Hier zou het innovatieve voetbalproduct (Yalp Sutu) kunnen worden ingezet tijdens de Chinese voetbaltraining, maar ook in de openbare ruimte en op scholen worden geplaatst. Zodoende zou de Chinese overheid de sport dieper in de maatschappij kunnen wortelen, en op langere termijn misschien zelfs een WK winnen. Althans, dat is het idee.

De samenwerking tussen Nederland en China is hard nodig volgens directeur Ben Admiraal van Yalp, die in zijn speech aangaf dat kinderen nu de helft minder buiten spelen dan 20 jaar geleden. We zullen de mogelijkheden die de technologie ons biedt moeten gebruiken om het leuker en aantrekkelijker te maken. Meer sport en spel outside, aldus Ben Admiraal.

Yalp; ondanks haar nuchtere Twentse oorsprong, heeft grote internationale dromen. In Nederland is de Yalp Sutu al een groot succes, en in het buitenland wordt de interactieve voetbalmuur ook steeds meer ontdekt, zoals hier in China waar al enkele projecten zijn gerealiseerd. De voetbalwand zal in deze plannen een plekje krijgen en mogelijk een bescheiden bijdrage leveren om de Chinese droom om wereldkampioen voetbal te worden te realiseren. Of dit gaat gebeuren zal nog moeten blijken, maar de symbolische intentie werd in ieder geval nog gemaakt met een sportieve aftrap tegen de muur door Minister Koenders.

HR foto's worden aangeleverd. Voor meer informatie neem contact op met Suzan Snellink suzan.snellink@yalp.nl (0657100531) of Joram Falkenburg joram.falkenburg@yalp.nl (0613669957)

Yalp

plaats:
Beijing
website:
www.yalp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234