Philippe Darmayan treedt toe tot de Raad van Bestuur van REstore

LONDEN, October 23, 2015 /PRNewswire/ --

REstore NV/SA [http://www.restore.eu ], dat recent werd uitgeroepen tot Europese marktleider in "Demand Response" door Frost & Sullivan, heeft vandaag bekend gemaakt dat Philippe Darmayan, voormalig CEO van Aperam, is toegetreden tot de Raad van Bestuur als onafhankelijk bestuurder.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151023/279888 )M. Darmayan heeft meer dan 35 jaar ervaring als manager en gedelegeerd bestuurder binnen grote organisaties en energie-intensieve bedrijven. Hij startte zijn carrière bij Pechiney als fabrieksdirecteur. Van 2011 tot 2014 was hij CEO van Aperam, één van de grootste roestvrijstaalproducenten ter wereld en beursgenoteerd in Amsterdam, Parijs en Luxemburg. Philippe Darmayan is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van ArcelorMittal Frankrijk, en lid van de Raad van Bestuur van MEDEF, het Franse equivalent van het VBO in België.

" We zijn zeer tevreden met het toetreden van Philippe Darmayan tot de Raad van Bestuur in dit stadium van REstore's internationale groei. Philippe brengt een schat aan internationale ervaring met zich mee in energie-intensieve bedrijven, wat de kennis binnen onze huidige Raad van Bestuur verder aanvult ", zeggen Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts, co-CEOs en oprichters van REstore.

" Bedrijfsleiders in Europa bekijken energiekosten in toenemende mate als een controleerbare operationele kost die actief moet beheerd worden. REstore's software laat grote industriële verbruikers toe om deel te nemen in Demand Response programmas, teneinde hun energiekosten te reduceren en CO2 uitstoot te beperken zonder de randvoorwaarden van een fabriek te overschrijden " zegt Philippe Darmayan. " Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de raad van bestuur van REstore en mijn bijdrage te leveren aan het verder uitbouwen van de leiderschapspositie van REstore in Europa. "

Over REstore: 

REstore is een Europees energie-technologie bedrijf, gespecialiseerd in geautomatiseerde vraagsturing (Demand Response). REstore biedt afschakelbaar vermogen aan energieleveranciers en transmissienetbeheerders in de vorm van een virtuele piekcentrale. Het bedrijf levert onder andere meer dan 200 megawatt aan noodvermogen aan de netbeheerder Elia, en vervangt daarmee dure en verouderde piekcentrales.

REstore is Europees marktleider in het aanbieden van Primaire Reserve via vraagsturing. Meer dan 80 van Europa's grootste verbruikers gebruiken REstore's gepatenteerde platform Flexpond[TM] om vermogen te schakelen zonder impact op industriële processen. In ruil ontvangen Industriële Verbruikers daarvoor aanzienlijke betalingen en verminderen zij CO2-emissies.

In Oktober 2015 heeft het Amerikaanse onderzoeksbureau Frost & Sullivan de Europese prijs voor Innovatie en Leiderschap toegekend aan REstore (European Award for Competitive Strategy Innovation and Leadership). Frost & Sullivan kent deze speciale prijs toe aan de organisatie die langdurige snelle groei heeft gecombineerd met innovatieve softwareproducten in de Europese energiesector.

Press contacts: Liene Donckers, Tel : +32-486-48-31-34, liene.donckers@restore.euPhoto:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151023/279888
REstore

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234