Plus Magazine: 'Vijftigplussers vinden seks met nieuwe partner beter'

Vijftigplussers zijn actiever op de liefdesmarkt dan tot nu toe werd gedacht: één op de drie vindt na een lang huwelijk of een lange relatie nieuw geluk bij een andere partner. En maar liefst tweederde van hen vindt de seks met deze nieuwe liefde beter dan met de eerste partner, zo blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine.

68 procent van de door Plus Magazine ondervraagde vijftigplussers heeft binnen drie jaar een nieuwe liefdespartner gevonden. 27 procent heeft binnen twee tot vier weken voor het eerst seks, 17 procent zelfs al binnen een week. Maar voor een ruime meerderheid is fysiek contact met ene nieuwe liefde niet meteen vanzelfsprekend: voor het eerst naar bed met een ander, je letterlijk bloot geven aan een relatief onbekende... Ga er maar aan staan. Bijna de helft van de ondervraagden zag daar vooraf dan ook behoorlijk tegenop. Bang om een teleurstelling te zijn, of om teleurgesteld te worden. Maar de beloning kan groot zijn, zoals een Pluslezer uitlegt: "Het was heel intiem en enerverend. Ik ben ontroerd dat dit me op 66-jarige leeftijd overkomt."

Dat je niet meer de jongste bent, is eerder een voordeel dan een nadeel, vind men. De ondervraagden ervaren minder psychische remmingen (45 procent) dan vroeger en vinden het een voordeel dat ze veel ervarener zijn (24 procent). 'Ik weet nu zelf beter wat ik wel en niet fijn vind'. Seksuoloog Albert Neeleman zegt hierover: 'Vrijen met een nieuwe partner kan bevrijdend zijn. Je kunt uit je oude routines komen en jezelf opnieuw uitvinden. Je weet ondertussen wie je bent en waar je je prettig bij voelt.'

Dankzij de nieuwe relatie leert driekwart van de ondervraagden andere kanten van zichzelf ontdekken. Ze vinden zichzelf nu spontaner (55 procent), staan meer open voor nieuwe dingen (56 procent) en zijn tederder (56 procent). 28 procent besprak vroeger nooit wat hij of zij in bed wilde, nu doen ze dat wel. "Ik heb me mijn hele leven ingezet voor mijn kinderen en werk. Nu mag ik belangrijk zijn." En de schaamte voor het niet meer helemaal rimpelloze lijf? Die verdween bij 44 procent als sneeuw voor de zon toen ze eenmaal aan het vrijen sloegen. "Ik heb een buikje, maar hij ook."
Dat het uiterlijk geen belemmering vormt, blijkt ook uit de cijfers. De helft van de ondervraagden vrijt méér met de nieuwe partner dan met de eerste partner.

Noot voor de redactie:
De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van Plus Magazine waar 229 Pluslezers aan deelnamen die na een lange relatie een nieuwe partner vonden. De resultaten van dit onderzoek vindt u in het novembernummer van Plus Magazine dat vanaf 23 oktober in de winkel ligt. Voor informatie of een pdf van het artikel kunt u terecht bij Lenny Langerveld: l.langerveld@plusmagazine.nl / 06 33 750 475

Plus Magazine

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234