Nieuwe Asterix begeeft zich in de wereld van de informatica

Twee jaar na het verschijnen van Asterix bij de Picten verschijnt wereldwijd op 22 oktober een nieuw album van Asterix & Obelix, getiteld De Papyrus van Caesar. Het verhaal speelt zich af in de informatiewereld.

De Papyrus van Caesar introduceert acht nieuwe personages, waaronder de journalist Doublepolemix. Doublepolemix heeft een belangrijke rol in het nieuwe album en is gebaseerd op klokkenluider Julian Assange van Wikileaks. De nieuwe makers van de strip, tekstschrijver Jean Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, gebruiken wel vaker bestaande personen uit de actualiteit voor hun verhalen. "We kunnen niet zeggen dat hij het is, maar het is wel een persoon die erg op hem lijkt," verklaart Ferri.

De Papyrus van Caesar is het tweede album van de nieuwe auteur Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het verschijnt precies twee jaar na Asterix bij de Picten, dat een ongekend groot verkoopsucces werd. Het 35e album was het eerste waaraan de inmiddels 87-jarige tekenaar Albert Uderzo niet zelf meewerkte, maar desondanks werden er in Frankrijk meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland waren dat er ruim 200.000.

Alle exemplaren van Asterix De Papyrus van Caesar voor de Nederlandse en Belgische markt liggen klaar voor verspreiding. Een hele operatie aangezien alle exemplaren in één dag worden uitgeleverd naar bijna 7.500 verkooppunten in Nederland en België.

Reeks: Asterix
Nummer: 36
Titel: Asterix De Papyrus van Caesar
ISBN: 9782864972723
Uitgever: Ed. Albert René
Aantal pagina's: 48

Geplaatst in:

Prijs: Euro 6,95

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Julia van Strijdhoven
Promotie- en Communicatiemanager Betapress
Telefoon: 0161-457717 / 06-22952872
Email: j.v.strijdhoven@betapress.audax.nl
Internet: www.asterix.com

Klik op deze link om de digitale persmap van Asterix te downloaden:
Download link
http://we.tl/WXB5MDp0TP

Betapress

plaats:
Leiden

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234