Workshop 'Zelf onderzoek doen naar WO2 soldaten' in Bevrijdingsmuseum

Waar te beginnen met het onderzoek naar een gesneuvelde soldaat en alle puzzelstukjes van het verleden? Op woensdag 28 oktober a.s. zal in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 een Engelstalige workshop plaatsvinden door een topspecialist op dit gebied. Jennifer Holik, historisch onderzoekster uit Chicago, Verenigde Staten, publiceerde een groot aantal boeken op het gebied van onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog. In oktober is ze enkele dagen in Nederland en deelt ze haar kennis in een workshop vol praktische tips, nuttige checklists en voorbeelden uit de praktijk.

Er zijn veel meer bronnen en archieven dan de meeste mensen kennen, benadrukt Jennifer Holik. Ook zonder officieel 'service record' is het mogelijk nog heel veel over het leven van een soldaat te achterhalen. Als expert genealogie en Tweede Wereldoorlog zet ze zich al jaren in om historisch onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Iedereen, ook zonder volledige historische opleiding, kan op zoek gaan naar een familiegeschiedenis of achterhalen wat het verhaal is van de soldaat die in hun straat of dorp sneuvelde. Holik legt uit hoe je informatie opvraagt uit bureaucratische archieven, maar ook welke informatie er nog buiten de archieven te vinden is. De breedheid van haar benadering maakt deze workshop interessant voor beginners en gevorderden. Tevens zullen op 28 oktober haar boeken worden verkocht, publicaties die veelal in Europa niet te krijgen zijn.

Geplaatst in:

Voor nadere informatie s.v.p. contact opnemen met directeur Wiel Lenders 024-3974404

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

plaats:
Groesbeek
website:
http://www.bevrijdingsmuseum.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234