Kip- en vleesproducten Vomar Voordeelmarkt duurzamer in 2016

Vomar Voordeelmarkt maakt vaart met het verduurzamen van haar vleesproducten. Eind 2016 zal het grootste deel van het versassortiment uit kip en vlees met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming bestaan. Het supermarktconcern is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen op het verduurzamen van het kip- en vleesassortiment.

Omdat Vomar Voordeelmarkt een groot deel van de keten in eigen beheer heeft, kan zij voortvarend stappen zetten. Zo heeft zij nauw overleg met haar leveranciers om het welzijn van de dieren te verbeteren. Dit houdt onder andere in dat er wordt overgestapt op het Varken van Morgen, wat betekent dat het varkensvlees één Beter Leven-ster mag gaan voeren. Begin 2016 zal dit gelden voor veel varkensvleesproducten in het schap.

In de afgelopen weken heeft Vomar Voordeelmarkt al veel verse kipproducten met één Beter Leven-ster in het assortiment gebracht. Daarnaast zal binnen enkele weken de rest van het assortiment worden omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras. Met deze stappen is straks bijna de helft van het kipschap gevuld met kipproducten met één Beter Leven-ster en de andere helft met producten van kippen die aanmerkelijk betere leefomstandigheden hebben gekend dan reguliere kippen.

Het rundvlees van Vomar Voordeelmarkt komt uit Ierland, waar de koeien in de vrije natuur op uitgestrekte groene weilanden grazen. De Ierse overheid bewaakt de hoogstaande kwaliteit van het rundvlees en ziet er scherp op toe dat het volgens de hoogste standaard wordt geproduceerd.

Vomar en duurzaamheid
Vomar Voordeelmarkt wil haar klanten de beste kwaliteit bieden voor de laagste prijs. Dit kan door gebruik te maken van betrouwbare en gecertificeerde leveranciers, een groot deel van de productie in eigen beheer te houden en direct aan de klant te verkopen. Een duurzame samenleving creëren staat bij Vomar hoog in het vaandel. Het kunnen aanbieden van biologische producten met een Beter Leven, Fairtrade of MSC-keurmerk is daar onderdeel van.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Algemeen directie Vomar Voordeelmarkt, 072-7502200

Vomar Voordeelmarkt

plaats:
Alkmaar

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234