Luminex Corporation ontvangt CE-IVD Certificering voor NxTAG® Respiratory Pathogen Panel

Een nieuwe schaalbare oplossing met 96 welletjes om tegemoet te komen aan de klinische vraag naar luchtwegonderzoekAUSTIN, Texas, 20 oktober 2015 /PRNewswire/ -- Luminex Corporation kondigde vandaag aan dat het een CE-IVD registratie heeft ontvangen voor haar NxTAG® Respiratory Pathogen Panel. Het Panel zorgt voor de aantoning van 21 klinisch relevante virale en bacteriële pathogenen in de luchtwegen, waaronder de atypische bacterie Chlamydophila pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, en Legionella pneumophila. Het NxTAG Respiratory Pathogen Panel is de enige test voor de luchtwegen waarmee laboratoria eenvoudig en tegelijkertijd deze 21 respiratoire pathogenen kunnen aantonen in een enkelvoudig gesloten buis-systeem dat geschaald kan worden om verschillen in volume te ondervangen, om bijvoorbeeld te kunnen reageren op een verandering in de vraag per seizoen, zoals tijdens het griepseizoen.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151016/277903 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151016/277903] Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150201/172702LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150201/172702LOGO]

Het NxTAG Respiratory Pathogen Panel vereist slechts enkele minuten directe werktijd, zonder voorafgaande reagens-bereiding. Met de eenvoudige werkstroom kunnen geëxtraheerde monsters direct worden toegevoegd aan vooraf op plaat gezette, gevriesdroogde reagentia. De buizen worden verzegeld en zijn klaar voor amplificatie met gesloten buis, en daaropvolgende detectie met gebruik van het Luminex MAGPIX®-instrument. Het innovatieve buislabel-ontwerp maakt het voor laboratoria mogelijk om een verschil in vraag naar monsters aan te kunnen, waarbij een enkel monster of maar liefst 96 monsters per keer verwerkt kunnen worden, zonder dat klein materiaal of reagentia verspild worden, en zonder dat er een volledige batch nodig is. De totale verwerkingstijd is iets meer dan 3 uur voor 96 monsters (inclusief extractie).

Daarnaast zorgt de bijbehorende SYNCT(TM) Software voor een sluitende aanpak van de data-analyse en rapportage, en het NxTAG Respiratory Pathogen Panel kan zo eenvoudig worden geïntegreerd in elk laboratorium. Laboratoria kunnen verschillende doelen selecteren om hun testpaneel aan te passen.

"Met het NxTAG Respiratory Pathogen Panel zijn wij erachter gekomen dat, met een kortere werk- en verwerkingstijd, samen met een eenvoudig gesloten buis-proces, wij een indrukwekkende gestroomlijnde werkstroom konden bereiken. De werkstroom, samen met een kleinere voetafdruk van het instrument, voldoen daadwerkelijk aan de behoefte van ons lab aan een snelle, betrouwbare en uitgebreide test voor de luchtwegen", zei Professor Hans H. Hirsch, M.D., Hoofd van de afdeling Infectiediagnostiek en Transplantatie & Klinische Virologie aan de Universiteit van Bazel, Zwitserland.

"Wij zijn toonaangevend in multiplexoplossingen, en kijken uit naar de lancering van de volgende generatie van het NxTAG Respiratory Pathogen Panel, met een uitgebreide dekking en eenvoudige gesloten buis-werkstroom, in combinatie met de verwerkingscapaciteit en kwaliteit van resultaten die al met het xTAG Respiratory Viral Panel werden bereikt," zei Thomas Pracht, Managing Director, EMEIA, Luminex Corporation. "Met de CE-IVD-registratie van het NxTAG Respiratory Pathogen Panel blijven wij ons richten op het aanbieden van oplossingen die tegemoetkomen aan de productiviteitsbehoeften van onze klanten."

Ga voor meer informatie a.u.b. naar Luminex via: http://www.luminexcorp.com/NxTAG-RPP [http://www.luminexcorp.com/NxTAG-RPP]

Waarom wordt er getest op respiratoire pathogenen?

Veel voorkomende respiratoire pathogenen (viraal en bacterieel) hebben vaak een vergelijkbare klinische presentatie, waardoor een diagnose enkel op basis van symptomen erg ingewikkeld wordt. Griepvirussen veroorzaken vaak luchtwegaandoeningen, maar vele andere pathogenen kunnen ook een significante impact op de gezondheid van de patiënt hebben. Respiratoir syncytieel virus (RSV) is bijvoorbeeld de meest voorkomende oorzaak van ernstige luchtwegaandoeningen bij jonge kinderen, en een van de belangrijkste doodsoorzaken door luchtwegaandoeningen bij mensen van 65 jaar en ouder.(1)

Clinici dienen het respiratoire pathogeen dat de oorzaak van de aandoening bij hun patiënten vormt nauwkeurig vast te stellen, om vervolgens een effectieve behandeling voor te kunnen schrijven en de verspreiding van de infectie te beperken. Laboratoria hebben testen voor luchtwegaandoeningen nodig die deze relevante pathogenen snel en efficiënt kunnen vaststellen, met een minimale werktijd en geen post-PCR hantering, om tegemoet te komen aan de behoeften van laboratoria, artsen en patiënten.

Over Luminex CorporationLuminex zet zich volledig in voor innovatie, voor het creëren van toonaangevende oplossingen die de gezondheid verbeteren en de wetenschap ontwikkelen. Het bedrijf zorgt voor een omslag in de wereldwijde gezondheidszorg en onderzoek naar biowetenschappen door middel van de ontwikkeling, productie en marketing van eigen instrumenten en testen, met behulp van het xMAP® multi-analytisch platform met open architectuur, MultiCode® real-time polymerase ketenreactie (PCR), en multiplex PCR-gebaseerde technologieën, waarmee clinici en onderzoekers kosteneffectieve, snelle resultaten kunnen behalen. De technologieën van Luminex zijn wereldwijd commercieel beschikbaar en worden gebruikt door toonaangevende klinische laboratoria, samen met grote farmaceutische, diagnostische, biotechnologische en biowetenschappelijke bedrijven. Luminex voldoet aan de behoeften van klanten in zeer diverse markten, waaronder klinische diagnostiek, farmaceutische medicijnontwikkeling, biomedisch onderzoek, waaronder genomisch en proteomisch onderzoek, gepersonaliseerde medische producten, biodefensief onderzoek en voedselveiligheid. Ga voor meer informatie over Luminex Corporation en de nieuwste aanwinsten op het gebied van hun onderscheiden technologie met gebruikmaking van multiplexing, naar http://www.luminexcorp.com/ [http://www.luminexcorp.com/?__hstc=158469093.115b3bf5f923c2493a154d1ec311e734.1442268160263.1442268160263.1442274354944.2&__hssc=158469093.143444.1442268160263&__hsfp=3789151284].

Contactpersoon Media Christine Valle, 512.219.8020Sr. Manager, Global Marketingcvalle@luminexcorp.com [mailto:cvalle@luminexcorp.com]

Contactpersoon Investeerders Harriss Currie, 512.219.8020 Sr. Vice President of Finance en CFO hcurrie@luminexcorp.com [mailto:hcurrie@luminexcorp.com]

1. Seasonal Influenza & Other Respiratory Viruses. Centers for Disease Control (Internet). Geciteerd 2015 maart. Beschikbaar op: http://www.cdc.gov/flu/about/qa/other.htm [http://www.cdc.gov/flu/about/qa/other.htm].Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151016/277903http://photos.prnewswire.com/prnh/20150201/172702LOGO


Luminex Corporation


Web site: http://www.luminexcorp.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234